Η «Κωνσταντινούπολη» του Μπάιντεν τρομάζει τον Ερντογάν – Τι γράφουν μουσουλμάνοι αναλυτές

 

Άραβες με επιρροή στα σόσιαλ μίντια, που απεχθάνονται τον Ερντογάν και βρίσκονται στην πλευρά της Ελλάδας ή είναι άνθρωποι κοσμικοί και φιλοδυτικοί, αναδεικνύουν τη σημασία της αναφοράς του Τζο Μπάιντεν σε Κωνσταντινούπολη και όχι «Ιστανμπούλ».

Από: tribune.gr

Ο Αμερικανός πρόεδρος, στο μήνυμά του που αναφέρθηκε σε Γενοκτονία των Αρμενίων και θεωρείται αμερικανική αναγνώριση της γενοκτονίας αυτής, αντί για «Ιστανμπούλ« αναφέρθηκε σε Κωνσταντινούπολη. Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τους επικριτές του Ερντογάν.

Ο Εμιρατιανός Χασάν Σατζουάνι, με σχεδόν 100.000 ακολούθους στο Twitter, φίλος της Ελλάδας και… ερντογανοκυνηγός, έγραψε σε μία ανάρτηση:

«#Constantinople not #Istanbul!! #ArmenianGenocide», δηλαδή «Κωνσταντινούπολη όχι Ιστανμπούλ!! Αρμενική Γενοκτονία».

Παραθέτει μάλιστα σε εικόνα και το σχετικό απόσπασμα από την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου:

Ο Χασάν Σατζουάνι όμως δεν έμεινε εκεί. Ξαναχτύπησε αλύπητα τον Ερντογάν με επόμενη ανάρτηση.

Με αφορμή την επίσκεψη το Σάββατο στην Αίγυπτο του πρίγκιπα διαδόχου των Εμιράτων, Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχιάν, του ντε φάκτο ηγέτη των Εμιράτων και ισχυρού σύμμαχου της Ελλάδας και εγκέφαλου της αντι-οθωμανικής αραβικής συμμαχίας, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο Σίσι ενώ η Τουρκία προσπαθεί απελπισμένα να εξομαλύνει τις σχέσεις της με την Αίγυπτο, έγραψε:

«Αναγνώριση Αρμενικής Γενοκτονίας, Κωνσταντινούπολη και τώρα αυτό, πολλά για μία ημέρα…» εννοώντας για τον Ερντογάν, που δεν μπορεί να συνέλθει από το «ξύλο» που τρώει.

Και βεβαίως υπονοεί ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα χαλάσουν τις προσπάθειες της Τουρκίας να τα βρει με την Αίγυπτο.

Ο Γκανέμ Νουσεϊμπέχ, επικεφαλής της βρετανικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Μουσουλμάνοι ενάντια στον Αντισημιτισμό», επισημαίνει ότι χρησιμοποιώντας ο Λευκός Οίκος το όνομα Κωνσταντινούπολη και όχι Ιστανμπούλ στέλνει μήνυμα και «η χρήση του ονόματος Κωνσταντινούπολη δείχνει πόσο κακές είναι οι σχέσεις» ΗΠΑ και Τουρκίας.

«Όλα στη Μέση Ανατολή έχουν να κάνουν με τα ονόματα. Ο Λευκός Οίκος που επιλέγει να χρησιμοποιήσει την Κωνσταντινούπολη είναι μια ένδειξη για το πού βρίσκονται πραγματικά τα πράγματα μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας», προσθέτει.

Ο ιστότοπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, εξηγεί, αναφέρεται σε Κωνσταντινούπολη μόνο για ιστορικούς λόγους και στη συνέχεια ακολουθεί πάντα μέσα σε παρένθεση το όνομα «Ιστανμπούλ», δηλαδή, όπως εξηγεί, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνηθίζει να γράφει όταν αναφέρεται σε ιστορικό γεγονότα «Κωνσταντινούπολη (τώρα Ιστανμπούλ)».

«Η απόφαση του Λευκού Οίκου να χρησιμοποιήσει μόνο την (ονομασία) Κωνσταντινούπολη θα έπρεπε να αποτελεί τον πρώτο τίτλο από μόνη της», καταλήγει.

Να σημειωθεί ότι τουρκικά τρολ έχουν πάθει υστερία με το #Constantinople και ποστάρουν τις σφαγές των Ινδιάνων από τους Αμερικανούς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail