Η Τουρκία κόβει για πολλοστή φορά το νερό στη ΒΑ Συρία - Έκκληση παρέμβασης προς τη διεθνή κοινότητα

Freepen.gr - Η τουρκική κατοχή και οι μισθοφόροι του λεγόμενου «Συριακού Εθνικού Στρατού» έκοψαν ξανά το νερό από τη Χασάκα και την ύπαιθρο, αφού έκλεψαν την ηλεκτρική ενέργεια που τροφοδοτούσε τον σταθμό ύδατος στο Aluk, γράφει το ΑΝΗΑ.

Ο υδάτινος σταθμός Aluk είναι μια στρατηγική υποδομή της Hasakah, της περιοχής Tal Tamr και των νότιων περιοχών της επαρχίας

Η διεθνής σιωπή εξακολουθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας ή τα Ηνωμένα Έθνη, τη Ρωσία ή το Διεθνή Συνασπισμό, παρά τη μακρά περίοδο διακοπής του νερού στη Hasakah και την ύπαιθρο.

Ο Nadil Mahmoud, πρώην συμπρόεδρος της Διεύθυνσης Υδάτων της Hasakah δήλωσε: «ο σταθμός πρέπει να λειτουργεί συνεχώς, δεν πρέπει να μπαίνει σε πολιτικό παιχνίδι και στοιχήματα από την τουρκική κατοχή και τους μισθοφόρους της».

Ο Mahmood εξήγησε ότι οι διεθνείς οργανισμοί συζητούσαν τεχνικά θέματα, αλλά όχι ανθρωπιστικά θέματα, τα οποία ήταν το βασικό σημείο.

Ο Mahmood ζήτησε από όλους τους οργανισμούς και τα Ηνωμένα Έθνη να ουδετεροποιηθεί ο σταθμός του Aluk με επίσημη απόφαση των Ηνωμένων Εθνών.

Τόνισε ότι «η κυβέρνηση της Δαμασκού, ως μέλος των Ηνωμένων Εθνών, πρέπει να κινήσει αυτό το ζήτημα και να καταδικάσει σοβαρά τις πρακτικές της τουρκικής κατοχής και τους μισθοφόρους της στη διακοπή του νερού».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail