Η Αρμενία προτρέπει την Τουρκία να αντιμετωπίσει τη δική της ιστορία!

Freepen.gr - Η αναγνώριση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν της γενοκτονίας των Αρμενίων θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την τουρκική κοινωνία να αντιμετωπίσει και να αμφισβητήσει τη δική της ιστορία, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Άρα Αϊβάζιαν.

«Πιστεύω ότι αυτό θα είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για τον διάλογο και την ομαλοποίηση των σχέσεών μας», δήλωσε ο Αϊβάζιαν στο BBC, ανέφερε την εφημερίδα Asbarez την Τετάρτη.

Η Τουρκία ακολουθεί μια «εχθρική και επιθετική» πολιτική απέναντι στην Αρμενία από την ανεξαρτησία της τελευταίας από τη Σοβιετική Ένωση το 1991, δήλωσε ο Αϊβάζιαν.

«Δημιουργήθηκε σχίσμα μεταξύ δύο γειτονικών χωρών», είπε και συμπλήρωσε πως:

«Ελπίζουμε ότι αυτή η πολύ σημαντική δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ θα ανοίξει το δρόμο για διάλογο και τελικά για την εξομάλυνση των σχέσεων. Θα συμβάλει επίσης στην περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail