Η Τουρκία λέει ότι θα αντιδράσει εγκαίρως στην «εξωφρενική» δήλωση γενοκτονίας των ΗΠΑ

Ρόιτερς /Jοshua Rοberts
Freepen.gr - Ο Μπάιντεν έσπασε το Σάββατο μία ισορροπία δεκαετιών όσον αφορά τις κατά καιρούς τοποθετήσεις του Λευκού Οίκου για τη Γενοκτονία των Αρμενίων του 1915, ικανοποιώντας την Αρμενία και τη διασπορά της, αλλά κλιμάκωσε τις σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας, αναφέρει το Ρόιτερς.

"Θα υπάρξει αντίδραση διαφορετικών μορφών και ειδών και βαθμών τις επόμενες μέρες και μήνες", δήλωσε στο Reuters ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος και σύμβουλος του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Καλίν δεν διευκρίνισε εάν η Άγκυρα θα περιορίσει την πρόσβαση των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση Incirlik στη νότια Τουρκία, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί για τη στήριξη του διεθνούς συνασπισμού που καταπολεμά το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ, μεταξύ των μέτρων που μπορεί να λάβει.

Αφού άλλοι Τούρκοι αξιωματούχοι καταδίκασαν γρήγορα τη δήλωση του Μπάιντεν το Σάββατο, ο Ερντογάν επρόκειτο να ασχοληθεί με το ζήτημα μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Δευτέρας, δήλωσε ο Καλίν. «Σε κατάλληλο χρόνο και τόπο, θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε σε αυτήν την πολύ ατυχής, άδικη δήλωση», είπε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail