Χάνοντας και τις δύο μηχανές πάνω από τη Νέα Ορλεάνη! Πως οι πιλότοι κατάφεραν να σώσουν τους πάντες

Freepen.gr - Στις 24 Μαΐου του 1988 η πτήση 110 της TACA από το Μπελίζε στη Νέα Ορλεάνη θα έμενε στην ιστορία. Μετά από πτήση 1 ώρας και 45 λεπτών, το Boeing 737 προσέγγισε τον προορισμό του. Ωστόσο η κακοκαιρία επρόκειτο να διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο.

Η δυνατή καταιγίδα είχε ως συνέπεια το σβήσιμο και των δύο μηχανών του αεροσκάφους. Ο κυβερνήτης Κάρλος Δαρδάνο και ο συγκυβερνήτης Διονύσιο Λόπεζ καταφέρνουν να ξαναβάλουν μπροστά τους δύο κινητήρες αλλά οι κακές καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την ομαλή λειτουργία τους. Σε λίγο άρπαξαν φωτιά και τους έκλεισαν. 

Μόνη επιλογή να γλυστρίσει το ολοκαίνουριο Boeing σε ένα κανάλι ώσπου ξαφνικά ο συγκυβερνήτης εντοπίζει οπτικά ένα σχετικά επίπεδο χώρο με γρασίδι.

Οι δύο άνδρες θα πετύχουν το ακατόρθωτο. Σώθηκαν άπαντες καθώς επίσης και το αεροσκάφος που απεσύρθη 28 χρόνια αργότερα το 2016 σε ένα αεροπορικό πάρκο.

Το βίντεο του FlightChannel παραθέτει και στις συνομιλίες του κυβερνήτη με το κέντρο εναέριας κυκλοφορίας στη Νέα Ορλεάνη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail