Κατέστρεψαν την εθνική οικονομία για το τίποτα, τα μέτρα που πήραν απέτυχαν παταγωδώς

kalhh / pixabay
Νομίζω ότι έχουν αντιληφθεί οι πάντες πλέον πως η κυβέρνηση και η επιτροπή των ειδικών που τη συμβουλεύει τα έχουν κάνει μαντάρα στο ζήτημα του κορωνοϊού. Δεν τολμούν να παραδεχτούν ότι κατέστρεψαν την εθνική οικονομία για το τίποτα, και ότι τα μέτρα που πήραν απέτυχαν παταγωδώς. Στις 7 Νοεμβρίου επέβαλαν lockdown με 2.556 θετικούς φορείς και 207 διασωληνωμένους, και τώρα αρχίζουν να ανοίγουν το λιανεμπόριο με 4.340 θετικούς φορείς και 739 διασωληνωμένους. Τα περί δήθεν «προστασίας της δημόσιας υγείας» και τα φληναφήματα του τύπου «έστω και μία ζωή να σωθεί, αξίζει τον κόπο να κάνουμε κάποιες θυσίες» έχουν πάει περίπατο. 

Από: capital.gr - Stirlitz

Τώρα η κυβέρνηση δεν ενεργεί πια με βάση τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών αλλά με βάση τα ευρήματα της PULSE. Κυβερνητικοί και δημοσιογράφοι ομολογούν ότι οι επιλογές των μέτρων πλέον καθορίζονται από... τις δημοσκοπήσεις. Το επιτελείο του Μητσοτάκη ανησύχησε από τη ραγδαία πτώση της δημοφιλίας του κόμματος, ιδίως στις νεαρές ηλικίες, και τώρα έχει αρχίσει να λέει τα εντελώς αντίθετα από όσα έλεγε τους προηγούμενους μήνες. Το ίδιο κάνουν χωρίς καμία ντροπή και ορισμένοι από τους ειδικούς συμβούλους της κυβέρνησης που τώρα συνειδητοποιούν τι οικονομικό και ψυχολογικό όλεθρο προκάλεσαν στη χώρα και φοβούνται μήπως θεωρηθούν υπεύθυνοι για τους άστοχους πειραματισμούς που έκαναν επί έναν χρόνο. 
 
Τα ΜΜΕ είναι κι αυτά στο κόλπο. Έπειτα από το βίαιο ξέσπασμα στη Νέα Σμύρνη που έφερε η αστυνομική βία και αυθαιρεσία, «έπεσε σύρμα» στα κανάλια από την κυβέρνηση να μην εξάπτονται τα πνεύματα και να μην κουνάνε το δάχτυλο στον κόσμο που παραβιάζει τα μέτρα πρόληψης. Το βράδυ της Αποκριάς τα κινητά φοιτητών γέμισαν από μηνύματα και βίντεο φίλων τους από την Πάτρα που διασκέδαζαν μαζικά σε διάφορα υπαίθρια στέκια της πόλης όπου γίνονταν τρελά πάρτυ. Και ενώ τα συστημικά κανάλια το γνώριζαν αυτό, έδειχναν στα δελτία των 8 εικόνες από άδειους δρόμους στην Πάτρα το μεσημέρι κάνοντας ότι δεν έχουν ιδέα για το τι γινόταν εκείνη την ώρα! Και την επόμενη μέρα προσποιούνταν ότι έπεσαν από τα σύννεφα με το ξεφάντωμα της νεολαίας. Φυσικά αυτό έγινε διότι τα κανάλια δεν ήθελαν να «καρφώσουν» τα υπαίθρια κορωνοπάρτυ και να γίνουν η αιτία να συγκρουστεί ξανά η αστυνομία με τους νέους και να υπάρξει πολιτική ζημιά για την κυβέρνηση. Όλα στον βωμό της επικοινωνιακής πολιτικής διαχείρισης.
 
Τις επόμενες εβδομάδες θα συνεχιστεί το θέατρο του παραλόγου με την κυβέρνηση να υποκρίνεται ότι χαλαρώνει τα μέτρα και τους πολίτες να υποκρίνονται ότι τα τηρούν. Οι πάντες γνωρίζουν πλέον ότι το lockdown έχει σε μεγάλο βαθμό ακυρωθεί στην πράξη, ότι η αστυνομία κάνει τα στραβά μάτια στις παραβιάσεις του, και ότι κανένα πρόστιμο από όσα έχουν επιβληθεί δεν πρόκειται να πληρωθεί ποτέ αφού όλοι οι παραβάτες υποβάλουν ένσταση και θα δικαιωθούν στα δικαστήρια. Τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης τις παραβιάζουν πλέον προκλητικά ακόμη και τα πιο μεγαλόσχημα στελέχη της. Η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε δημοσίως ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάει στην Κρήτη το Πάσχα και ότι κανείς δεν θα μπορέσει να την αποτρέψει να μετακινηθεί εκτός νομού - σαν να λέει ότι έχει γραμμένα στα παλιά της τα παπούτσια το lockdown και τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Όταν γίνεται τέτοια δήλωση από την ίδια την αδελφή του πρωθυπουργού η οποία δεν υπέστη την παραμικρή οικονομική βλάβη από το lockdown, περιμένει πραγματικά κανείς στην κυβέρνηση ότι ο απλός πολίτης θα πειθαρχήσει σε απαγορεύσεις που αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές και που σε πολλές περιπτώσεις τον κατέστρεψαν οικονομικά και ψυχολογικά;

Τουλάχιστον αυτή τη φορά ξέρουμε εκ των προτέρων πότε τελειώνει το πανηγυράκι – αμέσως μετά το Πάσχα, αφού η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην χάσει την ευκαιρία να κλείσει τις εκκλησίες για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη Μεγάλη Εβδομάδα, γι' αυτό και έγιναν πρόσφατα οι επαφές Μητσοτάκη-Ιερώνυμου. Άλλωστε έχει προαναγγελθεί εδώ και εβδομάδες ότι ο τουρισμός θα ανοίξει στις 14 Μαΐου. Δυστυχώς πέφτει αργά το Πάσχα φέτος, αλλά θα κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail