Στήθηκαν οι πυλώνες για το ηλεκτρονικό «δίχτυ» στον Έβρο

Σε αυξημένη επιφυλακή οι δυνάμεις περιφρούρησης των συνόρων στον Έβρο, την ώρα που παράλληλα προχωρούν τα έργα όχι μόνο για τον φράχτη, αλλά και για την εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού παρακολούθησης της περιοχής.

Η προσοχή είναι τεταμένη αυτήν την περίοδο από τις αρχές ασφαλείας στον Έβρο λόγω του ότι καλυτερεύουν οι καιρικές συνθήκες και παραδοσιακά αυξάνονται πάντοτε οι ροές σε παράτυπων μεταναστών.

Με όσα συμβαίνουν στην Τουρκία ο συναγερμός είναι πολλαπλάσιος και σύμφωνα με τη Μίνα Καραμήτρου έχει δοθεί εντολή για αναπτυγμένες δυνάμεις συνοριοφυλάκων σε όλο το μήκος του ποταμού.

Επίσης έχουν τοποθετηθεί οι 11 πυλώνες που θα διαθέτουν ραντάρ και κάμερες που θα βλέπουν μέχρι και σε βάθος 15 km μέσα στο έδαφος της Τουρκίας με την εικόνα να μεταφέρεται στα δύο βασικά στην Ορεστιάδα και στη Αλεξανδρούπολη αλλά και σε νέα που ετοιμάζονται σε σημεία κλειδιά στο Διδυμότειχο, στο Σουφλί, στο Τυχερό και στις Φέρες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail