Σημιτισμός και Μητσοτακισμός: «Και έσονται οι δύο εις σάρκα μίαν»

«Καὶ ἔσονται οἱ δύο εἰς σάρκα μίαν». Διαβάζοντας κανείς τον κυριακάτικο φιλοκυβερνητικό Τύπο δεν μπορεί παρά να συμπεράνει πως "Σημιτισμός" και "Μητσοτακισμός" συγχωνεύτηκαν παντοιοτρόπως και αρμονικά στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τον πολιτικό που συχνά-πυκνά αναφέρεται σε «μικρή χώρα», σε «οθωμανική επαρχία» και «νεαρό έθνος» και που σχεδόν μονοκρατικά, ελλείψει αντιπολίτευσης, καθορίζει την ταραγμένη πορεία της χώρας. 

Βασίλης Στοϊλόπουλος

Σταθερά και αταλάντευτα στο πνεύμα του νεοφιλελευθερισμού, της εθελούσιας ξενικής εξάρτησης και της παγκοσμιοποίησης, με πρόταγμα τον οικονομισμό και τις «Πράσινες» επενδύσεις, τον πολυπολιτισμό και τον δικαιωματισμό, την άμβλυνση της ιστορικής μνήμης και την απαξίωση της ελληνορθόδοξης πίστης, την ευνοιοκρατία, την ψευτοδημοκρατία και την επικοινωνιοκρατία. 

Όσο για τον σημερινό μέσο «ΝΕΟ ΈΛΛΗΝΑ», που έμαθε να προσαρμόζεται και να καρτερεί, χαρακτηριστική είναι η επισήμανση του αείμνηστου Κωστή Παπαγιώργη (*): «Υποβιβασμένη φύσει και θέσει, η νεοελληνική κοινωνία μοιάζει βοηθητικό διάζωμα ξένων κοινωνιών, πεδίο δοκιμών, αγορά αντί παραγωγή, πελατεία παρά κατάστημα, μετάφραση και όχι πρωτότυπο, όποτε είναι ευνόητο σε κάθε άτομο, ακόμη και το νοήμον, αυτός ο υποβιβασμός να χρωματίζει με σκούρα χρώματα σύνολο το φρόνημά του». 

(*) Κωστής Παπαγιώργης, «Κέντρο Δηλητηριάσεων», σελ. 283, (2006).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail