Τα μάτια των ΗΠΑ καρφωμένα στην Ουκρανία με πτήσεις και υποσχέσεις

Freepen.gr - Δύο διαφορετικές αποστολές επιτήρησης αεροσκαφών των ΗΠΑ κατέγραψε το itamilradar την Παρασκευή στην περιοχή της Κριμαίας / Ανατολικής Ουκρανίας.

Ένα Northrop Grumman RQ-4D (καν. 11-2049-callsign FORTE10) έκανε μια αποστολή επιτήρησης στα ανοικτά της Κριμαίας και κατόπιν πάνω από την ανατολική Ουκρανία ενώ ένα Boeing P-8A του  Αμερικανικού Ναυτικού πραγματοποίησε αποστολή επιτήρησης στη Μαύρη Θάλασσα στα ανοικτά της Κριμαίας.

Και τα δύο αεροσκάφη αναχώρησαν από τη βάση της Sigonella. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες φέρονται έτοιμες να υποστηρίξουν την Ουκρανία εάν κλιμακωθεί η ρωσική επιθετικότητα.

Αυτό συζητήθηκε σε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας Andriy Taran και του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin, αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.

"Ο Lloyd Austin εξέφρασε την ανησυχία του για τις πρόσφατες ενέργειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας και διαβεβαίωσε τον Υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας για την ετοιμότητά του να στηρίξει την Ουκρανία στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επιθετικότητας της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία. Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ τόνισε ότι σε περίπτωση κλιμάκωσης της Ρωσικής επιθετικότητας, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αφήσουν την Ουκρανία μόνη της και δεν θα επιτρέψουν την εφαρμογή των επιθετικών προσδοκιών της Ρωσίας σχετικά με την Ουκρανία", αναφέρει η δήλωση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail