Η Μόσχα προειδοποιεί για "μέτρα" ενάντια σε οποιαδήποτε ανάπτυξη Δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία

RΙΑ
Freepen.gr - Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει ότι θα θεωρήσει οποιαδήποτε ανάπτυξη Δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία ως σοβαρή πρόκληση, αφού το Κίεβο ζήτησε από το ΝΑΤΟ να εντείνει την τοπική ετοιμότητα μάχης και ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ θα έρθουν προς βοήθειά της σε οποιοδήποτε μελλοντικό πόλεμο.

Την Παρασκευή, το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας εξέδωσε δήλωση λέγοντας ότι είχε λάβει εγγυήσεις αμερικανικής υποστήριξης μετά από τηλεφωνική κλήση με τον κορυφαίο στρατιωτικό αξιωματούχο της Ουάσινγκτον, τον επικεφαλής του Πενταγώνου Lloyd Austen. "Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ τόνισε ότι σε περίπτωση κλιμάκωσης της Ρωσικής επιθετικότητας, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αφήσουν την Ουκρανία μόνη της", ανέφερε το Υπουργείο.

Ερωτηθείς για τις προοπτικές μιας αντιπαράθεσης στην περιοχή, ο Πεσκόφ προειδοποίησε ότι αυτό θα μπορούσε να ξεκινήσει μια δυνητικά επικίνδυνη αλυσίδα γεγονότων. Ο αξιωματούχος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι " αναμφισβήτητα, ένα τέτοιο εξελισσόμενο σενάριο θα οδηγούσε σε περαιτέρω αύξηση των εντάσεων κοντά στα σύνορα της Ρωσίας. Φυσικά, αυτό θα απαιτήσει πρόσθετα μέτρα από τη ρωσική πλευρά για να εξασφαλίσει την ασφάλειά της”.

Όταν πιέστηκε να απαντήσεις ως προς τα μέτρα αυτά, ο αξιωματούχος είπε μόνο ότι η χώρα θα κάνει " ό,τι χρειάζεται."

Ο δημόσιος καυγάς έρχεται εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, μετά από μια σειρά αναφερόμενων συγκρούσεων στα ανατολικά της χώρας μεταξύ των δυνάμεων του Κιέβου και των πολιτοφυλακών, οι οποίοι λαμβάνουν υποστήριξη από τη Μόσχα. Ο Πεσκόφ αποκάλεσε τις κλιμακώσεις "αρκετά τρομακτικές".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail