Ατομική ευθύνη. Εύκολη στη χρήση. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε…

ThorstenF / Pixabay
Είναι η πρώτη φορά, μια διεθνής πρωτοτυπία, αν όχι παγκόσμια πατέντα και γιατί όχι και διαγαλαξιακή πρωτοβουλία (για όσους δέχονται ότι υπάρχουν εξωγήινοι) μια κυβέρνηση να νομοθετεί για υποχρεωτικά ατομικά τέστ, τα οποία όμως δεν κάνει ιατρικό ή έστω παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά ο καθένας μόνος του και μετά θα πρέπει να έχει και την ατομική ευθύνη να δηλώσει ο ίδιος το όποιο αποτέλεσμα σε μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων. 

Του Ζαχαρία Μυτιληνιού

Αλήθεια πώς γίνεται να υποχρεώνει κανείς κάποιον να προβεί σε μια ιατρική πράξη; Τι γίνεται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη Χάρτα της Νυρεμβέργης;

Το self test ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ και πρέπει να γίνεται, παρά τις ευκολίες, από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό). Τώρα αν εμείς ως κράτος δεν έχουμε το προσωπικό ή τις υποδομές, τότε αυτό δε σημαίνει ότι πασάρουμε την ευθύνη στους πολίτες και μάλιστα με το δικαίωμα να τους διώξουμε και ποινικά με τον νόμο φυσαρμόνικα περί ορθής συμπλήρωσης της υπεύθυνης δήλωσης.

Το self test έχει ευκολία. Ε και;;;

Ξέρετε πόσο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσεις έναν αυτόματο καρδιακό απινιδωτή; Γελοίο, πολύ πιο εύκολο από ένα self test, παρόλα αυτά όμως η χρήση επιτρέπεται αποκλειστικά από το προσωπικό που έχει εκπαιδευτεί για το σκοπό αυτό;

Ξέρετε πόση εύκολη είναι η χρήση ενός περιστρόφου; Πιο γελοίο πεθαίνεις, όμως με νόμο του κράτους δεν επιτρέπεται να το έχει κανείς, πλην αστυνομικών και ορισμένων πολιτών που όμως έχουν εκπαιδευτεί σε αυτό και πέρασαν και εξετάσεις για την ανάλογη πιστοποίηση των γνώσεων τους.

Ξέρετε πόσο απλή είναι η χρήση ενός προσωπικού ηλεκτρονικού υπολογιστή; Γελειοτάτη αλλά όμως εσείς συνεχίζετε στις προκηρύξεις σας να ζητάτε πιστοποίηση των γνώσεων για να προσλάβετε κάποιον στο δημόσιο, ακόμα και αν αυτός δεν ακουμπήσει ποτέ υπολογιστή αλλά μαζεύει τα σκουπίδια από το δρόμο.

Όλα σε αυτά τη ζωή είναι εύκολα, αρκεί κάποιος να δώσει την απαραίτητη σημασία και να του δείξει κάποιος ειδικός πως γίνεται η δουλειά. Και παρόλα αυτά στα πάντα χρειάζεται μια πιστοποίηση, το «χαρτί» όπως λέγανε οι πάλαι ποτέ «πρασινοφρουροί».

Έρχεται λοιπόν τώρα το κράτος να καταργήσει την ειδίκευση, να καταργήσει το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό επάγγελμα, στο όνομα της ατομικής ευθύνης.

Γιατί λοιπόν με αυτήν την ατομική ευθύνη δεν με αφήνετε να πετάξω ένα αεροπλάνο; Τσάμπα για δέκα χρόνια περνούσα ατελείωτες ώρες στο Flight Simulator; (Για την ιστορία έχει αποδειχθεί πειραματικά ότι οι εντατικοί χρήστες του εν λόγω προγράμματος ήταν σε θέση να πραγματοποιήσουν κανονική πτήση ακόμα και σε αεροσκάφη τύπου heavy jumbo και κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες).

Θα σας το πω λοιπόν και πάλι, στα self test δεν μπορεί να υπάρξει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, πόσο μάλλον ποινική. Προσωπικά θα κρατάω τα τεστ σε ένα συρτάρι μέχρι να λήξει η σχολική χρονιά, όχι γιατί φοβάμαι την ατομική ευθύνη, αλλά την κυβερνητική ανευθυνότητα που μπορεί να με οδηγήσει σε ένα δικαστήριο χωρίς να καταλάβω τι έχω κάνει λάθος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail