Ερντογάν: Οι Αρμένιοι σκότωσαν Τούρκους, Κούρδους, Έλληνες και Εβραίους

Σαράντα οχτώ ώρες μετά την ανακοίνωση του Τζο Μπάιντεν για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε στον Αμερικανό πρόεδρο, σε δηλώσεις του μετά το υπουργικό συμβούλιο, στην Άγκυρα, το απόγευμα της Δευτέρας.

Από: tribune.gr

Η έρευνα των γεγονότων και η αποκάλυψη της αλήθειας είναι δουλειά των ιστορικών, όχι των πολιτικών, είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας, χαρακτηρίζοντας αβάσιμη τη δήλωση του Μπάιντεν.

Και πρόσθεσε:

«Οι Αρμένιοι επιτέθηκαν και σκότωσαν περισσότερους από 150.000 Τούρκους και Κούρδους, πριν από τα γεγονότα του 1915 και συμμάχησαν με τους εχθρούς Ρώσους.

»Συμμορίες Αρμενίων σκότωσαν επίσης Έλληνες και Εβραίους.

»Επιτέθηκαν μόνο στους πολίτες για να τους ωθήσουν στη μετανάστευση…

»Αυτοί που υποστηρίζουν τα ψέματα των Αρμενίων, προσπαθούν να καλύψουν τη ντροπή της δικής τους ιστορίας».

Ο Ερντογάν σημείωσε πως ακόμα δεν έχει λάβει απάντηση στην πρόσκληση που απηύθυνε για σύσταση κοινής ιστορικής επιτροπής για τα γεγονότα του 1915, μία πρόταση του Σουλτάνου, που γνωστοποίησε την Κυριακή ο εκπρόσωπος του, Ιμπραήμ Καλίν, με ανάρτηση του στο Twitter.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail