Πάγωσε το Κίεβο η ρωσική στρατιωτική παρουσία στα σύνορα - Τρομαγμένη δήλωση Ζελένσκι

Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι η λεγόμενη προβολή ισχύος με τη μορφή στρατιωτικών ασκήσεων και πιθανών προκλήσεων κατά μήκος των συνόρων είναι μια παραδοσιακή τακτική της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία προσπαθεί να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα απειλής και πίεσης κατά τη διάρκεια των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Ο αρχηγός του κράτους δήλωσε σε μια ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη για τέτοιες ενέργειες.

"Η ρωσική στρατιωτική συσσώρευση στα σύνορα με την Ουκρανία και η προβολή ισχύος με τη μορφή στρατιωτικών ασκήσεων και πιθανών προκλήσεων κατά μήκος των συνόρων είναι μια παραδοσιακή ρωσική τακτική. Με αυτόν τον τρόπο, επιδιώκει να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα απειλής και, ταυτόχρονα, πίεσης κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την κατάπαυση του πυρός και την ειρήνη ως αξία μας. Ο στρατός μας δε διαθέτει μόνο αντοχή και δύναμη, αλλά επίσης σοφία και ισορροπία. Το κράτος μας είναι ενότητα. Είμαστε πάντα έτοιμοι για οποιεσδήποτε προκλήσεις", δήλωσε ο Zelensky.

Τόνισε ότι η κλιμάκωση στην ανατολική Ουκρανία ήταν αισθητή από τις αρχές του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με τον ίδιο, μόνο τους πρώτους μήνες, 20 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 57 τραυματίστηκαν.

Σημείωσε επίσης ότι οι κυρώσεις κατά του Βίκτορ Μεντβέντσουκ, μια "δυνατή και σταθερή" φωνή σχετικά με την ανεξαρτησία της Ουκρανίας και την πρόοδο προς την ειρήνη, καθώς και την αδιαμφισβήτητη υποστήριξη από τους δυτικούς εταίρους, ερεθίζουν τον εχθρό που εισέβαλε στις περιοχές Ντόνετσκ και Λουχάνσκ και κατέλαβε την Κριμαία.

Ο Zelensky δήλωσε ότι η Ουκρανία θα ήθελε να επιστρέψει στις συνθήκες όταν η κατάπαυση του πυρός ήταν πιο αποτελεσματική - από τις 27 Ιουλίου 2020, όταν υπήρχαν δέκα φορές λιγότεροι τραυματίες και νεκροί για μήνες.

"Η διαδικασία ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων δεν είναι εύκολη. Αλλά κανείς δεν ήλπιζε ότι θα ήταν εύκολο. Πάντα πονάει να χάνεις τους ανθρώπους σου. Κάθε είδηση θανάτου λαμβάνεται με πόνο από οικογένειες, συγγενείς, όλους τους Ουκρανούς κι εμένα ως προέδρου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν σταματάμε και συμφωνούμε σε μια εκεχειρία ως το ταχύτερο βήμα τακτικής. Η στρατηγική μας είναι σίγουρα η ειρήνη και η επιστροφή του λαού και των εδαφών μας", δήλωσε ο Zelensky.

Η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας προειδοποίησε νωρίτερα ότι η Ρωσική Ομοσπονδία ήταν έτοιμη για προκλήσεις μεγάλης κλίμακας κατά της Ουκρανίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail