Μπρα ντε φερ Αθήνας-Άγκυρας για το τουρκολυβικό μνημόνιο: Ο "άσσος" της Ελλάδας και ο σχεδιασμός

Φωτογραφία: Open Sources
Ο «άσσος» της Ελλάδας - «Το τουρκολιβυκό μνημόνιο έχει μια βασική νομική ατέλεια. Δεν έχει επικυρωθεί από το λιβυκό κοινοβούλιο κάτι που γνωρίζει τόσο η ελληνική όσο και η τουρκική πλευρά» δηλώνει στο Sputnik ο Αντώνης Κλάψης, επίκουρος καθηγητής Διπλωματίας και Διεθνούς Οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, καταδεικνύοντας έτσι έναν «άσσο» που κρατάει η Ελλάδα.

«Είναι θετικό ότι αποκαθιστούμε τις σχέσεις με τη Λιβύη που είχαν παγώσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Ωστόσο μην περιμένετε να αλλάξει άμεσα το τουρκολιβυκό μνημόνιο, αν τελικά γίνει αυτό» συμπληρώνει.

«Οι κινήσεις αυτές του ελληνικού ΥΠΕΞ επιβεβαιώνουν ότι υφίστανται διαφορές εντός της Λιβύης. Υπάρχουν δύο τάσεις μέσα στη Λιβύη, υπέρ και κατά της συμφωνίας με την Τουρκία» επισημαίνει στο Sputnik ο Κώστας Υφαντής, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail