Ο Μπάιντεν κάνει..."πόλεμο" σε Ρωσία - Κίνα και μετά ζητά τη συνεργασία τους!

padrinan / pixabay
Οι πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν προς τη Ρωσία και την Κίνα αποτελούν φαντασίωση. Πιστεύει ότι μπορεί να συμπιέσει αυτές τις χώρες, αλλά εξακολουθεί να τους ζητά με επιτυχία τη συνεργασία. Πιστεύει ότι η θέση των ΗΠΑ είναι ισχυρότερη από ό,τι είναι πραγματικά και πως η Κίνα και η Ρωσία είναι πολύ πιο αδύναμες από ό,τι στην πραγματικότητα.

moonofalabama.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Είναι επίσης θέμα προβολής. Οι ΗΠΑ κατηγορούν και τις δύο χώρες ότι έχουν αυτοκρατορικές βλέψεις, πως θέλουν να προσαρτήσουν περισσότερη γη και προχωρούν σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αλλά μόνο οι ΗΠΑ έχουν διευρυνόμενες φιλοδοξίες. Ούτε η Κίνα ούτε η Ρωσία ενδιαφέρονται να τρέξουν μια αυτοκρατορία. Δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για την ανάπτυξη στρατιωτικών βάσεων σε όλο τον κόσμο. Αν και οι δύο έχουν περιθωριακές συνοριακές συγκρούσεις, δεν θέλουν να αποκτήσουν περισσότερη γη. Και ενώ οι ΗΠΑ χτυπάνε και τις δύο χώρες για υποτιθέμενα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, λιμοκτονούν ολόκληρους πληθυσμούς (Υεμένη, Συρία, Βενεζουέλα) μέσω βίας και οικονομικών κυρώσεων.

Οι δομές εξουσίας των ΗΠΑ στο Πεντάγωνο και τη CIA χρησιμοποιούν τις ψευδείς κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας ως προσποίηση για ψυχρούς στρατιωτικούς και θερμούς οικονομικούς πολέμους εναντίον και των δύο χωρών. Χρησιμοποιούν πολύχρωμες επαναστάσεις (Ουκρανία, Μιανμάρ) για τη δημιουργία αμερικανικών ελεγχόμενων δυνάμεων μεσολάβησης κοντά στα σύνορά τους.

Την ίδια στιγμή που προσπαθεί να πιέσει αυτές τις χώρες, οι ΗΠΑ επιδιώκουν τη συνεργασία μαζί τους σε επιλεγμένους τομείς. Πιστεύει ψευδώς ότι έχει κάποια μαγική μόχλευση.

Εξετάστε αυτήν την στιχομυθία από τη χθεσινή ενημέρωση Τύπου του Λευκού Οίκου σχετικά με τον Μπάιντεν που ζητά μια σύνοδο κορυφής με τον Πούτιν, ενώ παράλληλα εφαρμόζει περισσότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας:

Ερώτηση: Τι θα συμβεί όμως αν [Πούτιν] πει "όχι,"; Αυτό δεν θα έδειχνε κάποια αδυναμία από την πλευρά της αμερικανικής κυβέρνησης εδώ;

Ψάκι: Λοιπόν, νομίζω ότι η άποψη του Προέδρου είναι ότι η Ρωσία βρίσκεται εκτός της παγκόσμιας κοινότητας από πολλές απόψεις, αυτή τη στιγμή. Είναι το G7, όχι το G8. Προφανώς, θέσαμε κυρώσεις για να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για τις ενέργειές τους. Κι οι Ευρωπαίοι το έκαναν.

Αυτό που προσφέρει ο Πρόεδρος είναι μια γέφυρα επιστροφής. Και έτσι, σίγουρα, πιστεύει ότι είναι προς το συμφέρον τους να δεχτούν αυτή την προσφορά.

Η ομάδα των 7 δεν είναι η "παγκόσμια κοινότητα". Έχουν συνολικά περίπου 500 εκατομμύρια κατοίκους από 7,9 δισεκατομμύρια ισχυρό παγκόσμιο πληθυσμό. Ούτε η Κίνα, ούτε η Ινδία είναι μέλη της G7, ούτε οποιαδήποτε χώρα της Νότιας Αμερικής ή της Αφρικής. Επιπλέον, η Ρωσία απέρριψε μια ρωσική επιστροφή στη μορφή G7 / 8:

"Η Ρωσία επικεντρώνεται σε άλλες μορφές, εκτός από το G7", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε σύντομη δήλωση.

Η Ρωσία δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για μια σύνοδο κορυφής που θα χρησιμοποιηθεί μόνο από τις ΗΠΑ για να απωθήσει τη Ρωσία. Γιατί πρέπει να δώσει στον Μπάιντεν αυτή την ευχαρίστηση όταν δεν υπάρχει τίποτα που η Ρωσία θα κέρδιζε από αυτό. Η Ρωσία δεν χρειάζεται μια "γέφυρα επιστροφής". Δεν θα υπάρξει σύνοδος κορυφής.

Ο Μπάιντεν ζήτησε επίσης μια διάσκεψη κορυφής για το κλίμα κατά τη διάρκεια της οποίας ελπίζει να επιδείξει "αμερικανική ηγεσία" και να υπαγορεύσει σε άλλες χώρες, ειδικά στην Κίνα, πόσο θα πρέπει να μειώσουν την παραγωγή αερίων που αλλάζουν το κλίμα.

Η διοίκηση του Μπάιντεν πλησιάζει σε συμφωνίες με την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και τον Καναδά για να ενισχύσει τους στόχους μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και στις τέσσερις χώρες πριν από μια στενά παρακολουθούμενη σύνοδο κορυφής παγκόσμιων ηγετών την ημέρα της Γης, 22 Απριλίου.

Αλλά στο τελευταίο σημάδι του πόσο δύσκολο θα είναι για τον Πρόεδρο Μπάιντεν να καταστήσει την αλλαγή του κλίματος βασικό μέρος της εξωτερικής πολιτικής του, παρόμοιες συμφωνίες με την Κίνα, την Ινδία και τη Βραζιλία, οι οικονομικές μονάδες παραγωγής ενέργειας που παράγουν μαζί περισσότερο από το ένα τρίτο των παγκόσμιων εκπομπών, παραμένουν αόριστες.

Ο Τζον Κέρι, ο παγκόσμιος απεσταλμένος του Μπάιντεν για το κλίμα, ετοιμάζεται να κάνει ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής στην Κίνα και τη Νότια Κορέα εν όψει της συνόδου κορυφής, την οποία θα φιλοξενήσει ο κ. Μπάιντεν.

Ωστόσο, η Κίνα δεν συμφωνεί με την αμερικανική "ηγεσία". 

Η Κίνα έχει επιδείξει τη φιλοδοξία της στην παγκόσμια κλιματική διακυβέρνηση και επίσης έστειλε ένα μήνυμα στις ΗΠΑ ότι οι διαπραγματεύσεις για το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών είναι επί ίσοις όροις και πως η Κίνα δεν είναι και δεν θα είναι ο "συνοδός" της αμερικανικής εκστρατείας για το κλίμα, σχολίασαν οι Κινέζοι παρατηρητές την Τετάρτη.
...
Οι Κινέζοι παρατηρητές χαρακτήρισαν την κίνηση της Ουάσινγκτον ως "προσπάθεια να σχηματίσουν έναν κύκλο κλιματικής συνεργασίας με επίκεντρο τις ΗΠΑ" προκειμένου να ενισχύσουν την ηγεσία της σε παγκόσμια ζητήματα. Ωστόσο, η Κίνα έχει πλέον αναλάβει την ευθύνη της παγκόσμιας διακυβέρνησης του κλίματος, καθώς η συχνή αποχώρηση των ΗΠΑ και στη συνέχεια η επιστροφή στην παγκόσμια συνεργασία για το θέμα αυτό έχει αμαυρώσει την παγκόσμια συνεργασία και έχει μειώσει τις προσπάθειες άλλων χωρών, δήλωσε ο Λι.

Ο Κέρι είναι τώρα στην Κίνα, όπου ήλπιζε να έχει συναντήσεις υψηλού επιπέδου. Αλλά ο Πρόεδρος της Κίνας Xi δεν ανταποκρίθηκε αλλά μια μέρα νωρίτερα πραγματοποίησε δική του Σύνοδο Κορυφής για το κλίμα με τη γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ και το Γάλλο πρόεδρο Μακρόν. Ήταν η κορυφαία είδηση στα κινεζικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ η έλευση του Kerry δεν αναφέρθηκε σχεδόν.

Οι ηγέτες των τριών χωρών αντάλλαξαν σε βάθος απόψεις σχετικά με τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τις σχέσεις Κίνας-Ευρώπης, την αντι-πανδημική συνεργασία και σημαντικά διεθνή και περιφερειακά ζητήματα.

Συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η πολυμέρεια, να εφαρμοστεί πλήρως η συμφωνία του Παρισιού και να οικοδομηθεί από κοινού ένα δίκαιο, λογικό, συνεργατικό και κερδοφόρο παγκόσμιο σύστημα διακυβέρνησης για το κλίμα και να προωθηθεί αυτή η Σύνοδος Κορυφής για την επίτευξη θετικών, ισορροπημένων και ρεαλιστικών αποτελεσμάτων.

Ο Κέρι, αντίθετα, συναντήθηκε μόνο με έναν Κινέζο απεσταλμένο για το κλίμα και είχε μια τηλεδιάσκεψη με τον Αντιπρόεδρο Χαν Ζενγκ. Δεν πήρε καμία δέσμευση.

Οι προτροπές του Μπάιντεν και του Κέρι για τα κλιματικά ζητήματα είναι επίσης εξαιρετικά υποκριτικές, καθώς οι ΗΠΑ επιτίθενται επί του παρόντος στην ηλιακή βιομηχανία της Κίνας στη Σινγιάνγκ με αβάσιμους ισχυρισμούς για κατάχρηση εργασίας.

Εάν ο Μπάιντεν θέλει συνεργασία με τη Ρωσία ή την Κίνα, πρέπει να ηρεμήσει τα γεράκια του και να σταματήσει τις επιθέσεις του σε αυτές τις χώρες. Δεδομένου ότι δεν είναι πρόθυμος ή ικανός να το κάνει, τυχόν περαιτέρω προσπάθειες συνεργασίας θα καταρρεύσουν.

Οι ΗΠΑ πρέπει να μάθουν ότι δεν είναι πλέον το κορυφαίο σκυλί. Δεν μπορεί να λειτουργούν ασταμάτητα για να επηρεάσουν τη στρατιωτική και οικονομική ασφάλεια της Ρωσίας και της Κίνας αλλά να εξακολουθούν να αναμένουν τη συνεργασία τους. Αν θέλει κάτι θα πρέπει πρώτα να σταματήσει τις επιθέσεις και να δεχτεί πολυμερείς σχέσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail