Τα είπαν στο τηλέφωνο Τσαβούσογλου και Σούκρι

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας και της Αιγύπτου μίλησαν τηλεφωνικά στις 10 Απριλίου, ανέφερε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, την πρώτη άμεση επαφή τους μετά την απόπειρα της Άγκυρας για βελτίωση των τεταμένων δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.

Οι δύο Υπουργοί αντάλλαξαν ευχές για το Ραμαζάνι, που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα, το υπουργείο πρόσθεσε, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Τον περασμένο μήνα, η Τουρκία δήλωσε ότι επανέλαβε διπλωματικές επαφές με την Αίγυπτο και ήθελε να βελτιώσει τη συνεργασία μετά από χρόνια εντάσεων από τότε που ο Αιγυπτιακός στρατός ανέτρεψε τον πρόεδρο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, Μοχάμεντ Μόρσι.

"Ο Υπουργός μας κ. Mevlüt Çavuşoğlu μίλησε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Sameh Shoukry για την εορτή του Ραμαζανιού", δήλωσε το υπουργείο.

Το Κάιρο ανέφερε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας "πρέπει να δείξουν ευθυγράμμιση με τις αιγυπτιακές αρχές" για εξομάλυνση των σχέσεων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail