Η Τουρκία παγώνει την απόσυρση των μισθοφόρων - Ετοιμάζεται να στείλει κι άλλους στη Λιβύη

Freepen.gr - Πηγές του SOHR επιβεβαίωσαν ότι η επιστροφή των μισθοφόρων της Τουρκίας από τη Λιβύη εξακολουθεί να αναστέλλεται. Επιπλέον, μια νέα παρτίδα περίπου 380 μισθοφόρων στάλθηκε στη Λιβύη τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές του SOHR, η ομάδα μεταφέρθηκε πρώτα στην Τουρκία και στη συνέχεια στάλθηκε στη Λιβύη. Αυτή η εξέλιξη συμπίπτει με την αυξανόμενη δυσαρέσκεια και οργή μεταξύ των μισθοφόρων που εξακολουθούν να διατηρούνται στη Λιβύη, ειδικά με τις δύσκολες συνθήκες τους.

Στις 3 Απριλίου, πηγές του SOHR ανέφεραν ότι η επιστροφή των Σύριων "μισθοφόρων" που υποστηρίζονται από την Τουρκία από τη Λιβύη ανεστάλη, καθώς η παρτίδα που έφυγε από το Λιβυκό έδαφος στις 25 Μαρτίου δεν επέστρεψε στη Συρία μέχρι σήμερα, ενώ οι μισθοφόροι έπρεπε να επιστρέψουν από τη Λιβύη κατά ομάδες. Η τουρκική πλευρά, ωστόσο, έκανε ελιγμούς σχετικά με το ζήτημα της επιστροφής των μισθοφόρων, εν μέσω αυξανόμενης δυσαρέσκειας μεταξύ των Συρίων μαχητών στη Λιβύη, ειδικά επειδή οι μισθοί τους δεν πληρώνονται, μαζί με την έντονη επιθυμία τους να επιστρέψουν στη Συρία.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η τουρκική πλευρά είχε διαφορετική άποψη, καθώς η τελική απόφαση ελήφθη από τους Τούρκους, ενώ οι Σύριοι μαχητές ήταν απλώς πιόνια που κινήθηκαν από την τουρκική ΜΙΤ.

Επιπλέον, μια ομάδα περίπου 380 μαχητών συριακών παρατάξεων με την υποστήριξη της Τουρκίας έφτασε στο τουρκικό έδαφος τις τελευταίες ημέρες. Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα επιβεβαιωμένες πληροφορίες σχετικά με τον επόμενο προορισμό του ομίλου και εάν θα μεταφερθεί στη Λιβύη από την Τουρκία, σε άλλη περιοχή ή θα παραμείνουν στην Τουρκία.

Από την άλλη πλευρά, το Συριακό Παρατηρητήριο επιβεβαίωσε ότι η επιστροφή μισθοφόρων με τη στήριξη της Ρωσίας, οι οποίοι είχαν στρατολογηθεί από τη ρωσική εταιρεία "Wagner" και είχαν σταλεί στη Λιβύη, είχε επίσης ανασταλεί, με επιχειρήσεις μετάθεσης μισθοφόρων από και προς τη Συρία. Το καθήκον αυτών των μισθοφόρων ήταν να προστατεύσουν τις πλούσιες σε πετρέλαιο περιοχές της Λιβύης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail