Μέτρα ανακούφισης παρωδία – Ανοίγουν πιλοτικά το ήδη πεθαμένο λιανεμπόριο – Μετακινήσεις σε άλλο Δήμο μόνο τα σαββατοκύριακα!

Κικίλιας – Χαρδαλιάς: Μέτρα παρωδία για το λιανεμπόριο που πνέει τα λοίσθια. Αστειότητες και με τις διαδημοτικές μετακινήσεις. Αυτές επιτρέπονται μόνο το Σαββατοκύριακο.

Από: sportime.gr

Κικίλιας – Χαρδαλιάς: Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη αυτό το θέατρο παραλόγου με έναν Πρωθυπουργό που φαίνεται πως προτιμά να καταστρέψει εντελώς την χώρα, παρά να παραδεχτεί δημόσια πως έκανε εγκληματικά λάθη στη διαχείριση της πανδημίας.

Ενώ τα νέα κρούσματα, οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι παραμένουν στα ύψη ακριβώς ΕΞΑΙΤΙΑΣ του παρατεταμένου και αναποτελεσματικού lockdown 5 μηνών, η κυβέρνηση και η επιτροπή διστάζουν να αποφασίσουν για άρση του lockdown, λόγω των… αυξημένων κρουσμάτων.

Με την βοήθεια πολλών πρόθυμων δημοσιογράφων, συνεχίζουν να παίζουν στην πλάτη του χειμαζόμενου λαού το δίλημμα του αυγού με την κότα: το lockdown δεν αποδίδει επειδή οι πολίτες δεν το εφαρμόζουν σωστά, αντί για το αληθές που είναι ότι οι πολίτες δεν εφαρμόζουν σωστά τα μέτρα, επειδή το αυστηρό lockdown που επιβάλλει η κυβέρνηση είναι ουσιαστικά άχρηστο και ζημιογόνο.

Σήμερα, παρακολουθήσαμε ένα νέο επεισόδιο στο σίριαλ του εμπαιγμού:

Aνακοίνωσαν την… πιλοτική επαναλειτουργία του λιανεμπορίου με 3.616 κρούσματα και 739 διασωληνωμένους ασθενείς, ενώ στις 7 Νοεμβρίου του 20 που έριξαν την πρώτη ταφόπλακα στο εμπόριο, τα κρούσματα ήταν 2556 και οι διασωληνωμένοι 207. Ήταν τότε που ο κ. Κικίλιας μας έλεγε πως για να ανοίξουν ξανά τη χώρα, θα έπρεπε να πέσουν τα κρούσματα κάτω από… 500.

Αποφάσισαν να επιτρέψουν τις διαδημοτικές μετακινήσεις μόνο τα σαββατοκύριακα, σαν μέτρο… αποσυμπίεσης. Θεωρούν αποσυμπίεση το να παύσουν την φαρσοκωμωδία του περιορισμού στα 2 χιλιόμετρα απ’ το σπίτι. Αντιλαμβάνονται ως μέτρο ανακούφισης τη μετακίνηση από δήμο σε δήμο, απ’ τη στιγμή που ο ιός έχει πλέον ταξιδέψει σε όλους τους νομούς της Ελλάδας.

Τα νέα μέτρα «ανακούφισης» δεν επιτυγχάνουν απολύτως τίποτα στο να αποτρέψουν την ενδοοικογενειακή μετάδοση.

Θεωρούν ως μέτρο… ανάσας, το ότι επιτρέπουν στους πολίτες να μπουν σε ένα αμάξι (ανά οικογένεια), για να μετακινηθούν στον τόπο που θα ασκηθούν.

Επιμένουν να ακολουθούν την ίδια αποτυχημένη συνταγή. Ονομάζουν πιλοτικό «πείραμα» την παροχή μερικών ψίχουλων «ελευθερίας» και μετά προσποιούνται συγκατάβαση για τη «δικαιολογημένη κόπωση».

Σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά στον παγκόσμιο προβληματισμό για τα εμβόλια της Astrazeneca και δεν ιδρώνει καν το αυτί τους για τις Ευρωπαϊκές χώρες που ξεκίνησαν να το παρέχουν με ηλικιακούς περιορισμούς. Δεν ιδρώνει το αυτί τους ούτε καν με τις αποφάσεις της χώρας που αγαπούν να αντιγράφουν. Της Γερμανίας.

Για τον θάνατο της 65χρονης στο Ίλιον, το Υπουργείο  Υγείας έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση μη σύνδεσης με το εμβόλιο, την ίδια μέρα, πριν καν πραγματοποιηθεί η νεκροτομή! Ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης 65χρονης, δήλωσε σήμερα πως κατά τη διάρκεια της νεκροτομής, δεν παρουσιάστηκε καν κάποιος αρμόδιος του Υπουργείου Υγείας!

Εξήγγειλαν στον Ελληνικό λαό τα δωρεάν self tests, χωρίς να έχουν καμία ουσιαστική συνεννόηση με τον κλάδο των φαρμακοποιών, χωρίς να έχουν οργανώσει καμία σοβαρή επιδημιολογική παρατήρηση των δεδομένων που θα προκύψουν από τα αυτά τα tests, δημιουργώντας ένα κομφούζιο προχειρότητας και ανοργανωσιάς.

Το υποβαθμισμένο ΕΣΥ καταρρέει υπό το βάρος του τρίτου κύματος, ασθενείς πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ, εκατοντάδες βαριά νοσούντες από Covid-19 περιμένουν ένα κρεβάτι ΜΕΘ για να νοσηλευτούν και ο κ. Κικίλιας ονειρεύεται πως «βαδίζουν προς την σωστή κατεύθυνση».

Ο Πρωθυπουργός φαντασιώνεται την Ελλάδα νούμερο… 2, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ως πρώτο της μέλημα να ανοίξει ο τουρισμός και οι δύστυχοι «ιθαγενείς» της χώρας, αναμένουν βδομάδα με τη βδομάδα, αν ο κ. Χαρδαλιάς τους επιτρέψει να ψωνίσουν ή να πάνε στον διπλανό δήμο ή να ανοίξουν το μαγαζί τους για να μην πεθάνουν από την πείνα.

Ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να θριαμβολογεί πάνω από τα ερείπια, σύμφωνα με την επικαιροποιημένη κατάταξη των χωρών από το Bloomberg για τη διαχείριση της πανδημίας, που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, η Ελλάδα είναι από τις χειρότερες χώρες να ζει κανείς (40ή ανάμεσα σε 53 χώρες που αξιολογούνται), και μάλιστα ειδικά για τα μέτρα εγκλεισμού θεωρείται η χειρότερη (53η) και από τις 53 χώρες, ειδικά επειδή έχει το πιο σκληρό lockdown από όλες.

Ενώ με τα βλακώδη μέτρα τους έχουν καταστρέψει δυο ολόκληρες σχολικές χρονιές, για τις οποίες οι μαθητές δεν πρόκειται να αποζημιωθούν ποτέ, ανακοινώνουν ξαφνικά (για να κερδίσουν εντυπώσεις) πως σκέφτονται να ανοίξουν τα σχολεία μόλις καταφθάσουν τα self tests, λες και έχει κανένα νόημα να λειτουργήσουν για δυο εβδομάδες και να ξανακλείσουν για Πάσχα.

Το επιζήμιο lockdown παραμένει ακέραιο. Τα μέτρα «ανάσας» που ακούστηκαν σήμερα, είναι απλά ανοησίες ολκής. Η κυβέρνηση συνεχίζει να μας οδηγεί στα βράχια καταστρέφοντας σωματική και ψυχική υγεία, οικονομία και παιδεία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail