Το «ελεύθερο καλοκαίρι» και η συνταγή της ευτυχίας από έναν ανέμελο, αλλά «σοφό», πρωθυπουργό

Έχουνε περάσει σχεδόν τρία χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι. Ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσε εκεί για να πει πως οι άνθρωποι κάηκαν γιατί η τότε κυβέρνηση δεν τους έδωσε και δεν φορούσαν μακρυμάνικες μπλούζες και μάλιστα βρεγμένες.

Από: anoixtoparathyro.gr - Του Νίκου Λακόπουλου

Τώρα ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πρωθυπουργός. Και με αυτή την ιδιότητα στον τελευταίο διάγγελμα έκανε μια ακόμα σοβαρή διαπίστωση. Οι δέκα χιλιάδες νεκροί πέθαναν γιατί δεν έκαναν το εμβόλιο -που δεν υπήρχε.

«Είναι τραγικό άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους, ενώ με το εμβόλιο θα είχαν σωθεί». Δηλαδή; Πέθαναν γιατί αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο; «Oι αριθμοί δείχνουν πως είναι πιο πιθανό ένα ατύχημα στο δρόμο, παρά κάποιο πρόβλημα από τον εμβολιασμό» συμπλήρωσε για να παρακαλέσει τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο.

Στο μεταξύ αν και ο ίδιος ανακοίνωσε πως μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιασθεί το 70% του πληθυσμού μάλλον ο στόχος δεν επιτυγχάνεται παρότι ο Πρωθυπουργός δηλώνει πως είμαστε στο τελευταίο μίλι -που διαρκεί πολύ.

Τα κρούσματα σταθεροποιούνται -είπε, αλλά …ψηλά. Οι προβλέψεις για τον Μάιο και τον Ιούνιο δεν είναι καλές. Ο γνωστός «Σωτήρης» -κατά τον Μητσοτάκη- έχει προβλέψει ότι μετά το Πάσχα οι διασωληνωμένοι θα φτάσουν τους 1.200.

Άλλες προβλέψεις μιλάνε για 1500, η κυβέρνηση ανακοινώνει άρση των απαγορευτικών μέτρων και άνοιγμα του τουρισμού και της εστίασης -που δεν έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα- και ο Πρωθυπουργός συσκέπτεται, αλλά αυτή τη φορά με τον ….Αρχιεπίσκοπο.

H μείωση φόρων φάρμακο για τον κορονοϊό

Στο μεταξύ τα πρακτικά της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων που διέρρευσαν δείχνουν πως η κυβέρνηση δεν ακούει τους ειδικούς, αλλά τους δημοσκόπους. Για την ακρίβεια προσπαθεί να πιάσει τον ήχο της δυσαρέσκειας όχι των πολιτών, αλλά των ψηφοφόρων.

Έτσι μπροστά στην αποκάλυψη της καταστροφής που κρύβουν τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης -μαζί με δέκα χιλιάδες φέρετρα- η κυβέρνηση ανακοινώνει μείωση φόρων -σαν φάρμακο για τον κορονοϊό και την κατάρρευση της πρωθυπουργικής δημοφιλίας.

Η διαχείριση της πανδημίας είναι επικοινωνιακή. Άρχισε με τον πρωθυπουργό να μην φορά μάσκα, ύστερα την φόρεσε στο πηγούνι και μετά πήγε για ποδηλατάδα στην Πάρνηθα, για γεύματα στην Ικαρία και πρόσφατα για …τένις.

« Ο στόχος μας είναι ένα ασφαλές Πάσχα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι» είπε στο διάγγελμά του -θυμίζοντας το περυσινό σποτ του Steve Vranakis -που άγνωστο γιατί απολυθηκοπαραιτήθηκε- παρότι όπως είχε πει «κάναμε μια καλή ομάδα με τον υπουργό Χάρη Θεοχάρη»!

Λίγοι θυμούνται πως «οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, που ήδη πλήττονται, θα επιστρέψουν εξυπνότεροι και πιο δυνατοί». Ίσως κατά τι λιγότεροι, αλλά τι σημασία έχουν τα νούμερα -όταν είμαστε «πρώτοι στην Ευρώπη».

Σημασία έχει η ευτυχία! Μην είστε «άκρατοι» καταναλωτές φταίτε που φταίτε για τον κορονοϊό!

Για ένα ελεύθερο και ευτυχισμένο καλοκαίρι!

«Είναι σημαντικό να περάσουμε σε έναν άλλο τρόπο ενδεχομένως ζωής, οικονομικού μοντέλου, όπου τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδος -που δεν είναι μόνο αυτό που θα αποκαλούσαμε ο «άκρατος καταναλωτισμός» αλλά η ποιότητα των ανθρώπινων σχέσεων» είχε πει ο …τενίστας πρωθυπουργός στον Αλέξη Παπαχελά σε συνέντευξη στην Καθημερινή.

«Το φως, ο ήλιος που έχουμε, η ομορφιά του τοπίου μας, η προστασία του φυσικού και του πολιτιστικού περιβάλλοντος- όλα αυτά ξαφνικά αποκτούν μία ξεχωριστή σημασία και πρέπει να τα αξιοποιήσουμε. Να τα αξιοποιήσουμε και οικονομικά αλλά και για να αισθανθούμε εμείς οι ίδιοι καλύτεροι, πιο ευτυχισμένοι την επόμενη ημέρα».

Ευτυχείτε. Και κάντε το εμβόλιο -πριν πάτε από τροχαίο. Μην ζητάτε ευθύνες από έναν ανέμελο, αλλά «σοφό» πρωθυπουργό. Για ένα «ελεύθερο» κι ευτυχισμένο καλοκαίρι.

Κι όπως έλεγε και o Steve Vranakis «το ελληνικό καλοκαίρι δεν απλώς μία εποχή. Είναι μία αντίληψη, μία ματιά στα πράγματα». Κάπως διαφορετική βέβαια όταν την ρίχνεις από μια ΜΕΘ, αλλά όπως συμπλήρωνε και ο Γεραπετρίτης «αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε περισσότερους νεκρούς».

Άλλωστε όλοι θα πεθάνουμε. Σημασία έχει να μην καπνίζουμε -το πρώτο μέτρο της κυβέρνησης- και να βλέπουμε την θετική πλευρά της ζωής και την πανδημία ως ευκαιρία και τον θάνατο ως απερισκεψία δέκα χιλιάδων που «αν είχαν κάνει το εμβόλιο, θα ζούσαν».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail