Πρωθυπουργός εικονικής πραγματικότητας

Και με πρωτογενές πολιτικό θράσος εν χορδαίς και οργάνοις... Οι οργανοπαίχτες άρχισαν να παίρνουν θέσεις. Ακούγονται ήδη οι υπόκωφοι ήχοι από το κούρδισμα των οργάνων τους. Το πανηγύρι του πολιτικού θράσους πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών έχει προ πολλού αρχίσει.

Του Στέλιου Συρμόγλου

Και το σκηνικό των εκβαχευμένων πολιτικών συνειδήσεων στήθηκε με γνώμονα την παραπλάνηση των φιλέορτων πολιτών. Των πολλών "πανηγυριωτών", που έχουν εθιστεί τσην πολιτική της φαντασμαγορίας ψεμάτων και της αδιάλειπτης κοροϊδίας. 

Από το πρωτογενές πλεόνασμα της "διάνοιας" του Αλέξη Τσίπρα, περάσαμε στο πρωτογενές θράσος του ψυχονευρωτικού Κυριάκου Μητσοτάκη, του πρωθυπουργού της εικονικής πραγματικότητας.

Ο Φουρθιώτης και όλα τα "καλόπαιδα" - τσαρλατάνοι που σχετίζονται με το σάπιο πολιτικό σύστημα και διαγκωνίζονται στις παρυφές της εξουσίας με εκβιαστικά βέλη στη φαρέτρα τους, συνιστούν την αποθέωση της πολιτικής του σουρεαλισμού σ' ένα πολιτικό σκηνικό σύγχυσης και παραλογισμού.
Βρισκόμαστε ως κοινωνία σε αδιέξοδο. Με τα κνώδαλα της πολιτικής να επιδεικνύουν όχι απλώς την ανικανότητά τους, αλλά και την αντιαισθητική παρουσία τους. Όντα αποχαυνωμένα με νανοειδές ύψος, που τείνουν να γίνουν φρικτή πληγή για τον πολίτη και αποτελούν όλοι μαζί τον...πολυσύνθετο τύπο του βλάκα.

Πρόκειται για μεθοδευμένη "δημοκρατική εξουθένωση", αφού ακόμη και η επίρριψη ευθυνών καταντάει παρανοϊκή πολυτέλεια. Όλα αναδίδουν δυσωδία. Όλα οδηγούν στον "απογαλακτισμό" της χώρας από το επιδοτούμενο παρελθόν. Όλα συμβάλλουν στο αίσθημα του πνιγμού στην κοινωνία και προετοιμάζουν το έδαφος για τον κοινωνικό κανιβαλισμό!

Με την ελλειμματική σε ήθος, λογική, ικανότητα, αισθητική και έμπνευση εκτρωματικού χαρακτήρα κυβέρνηση να αποδεικνύει ότι μπορεί να είναι μόνο παραγωγός της περαιτέρω "ξεφτίλας" της χώρας. Με μια προβληματική αντιπολίτευση, βαρύφορτη από τις ευθύνες του πρόσφατου παρελθόντος, χωρίς στοχεύσεις και μόνιμα στον αστερισμό της παθητικότητας. 

Με μια κοινωνία που δεν έχει χειραφετηθεί από τις διανοητικές μήτρες του παρελθόντος και με τον κοινοβουλευτισμό, όπως τον διαμόρφωσαν οι πεπωρωμένες συνειδήσεις, να ταυτίζεται με την υφαρπαγή της λαϊκής βούλησης, που γίνεται περίτεχνη δολιότητα. 

Και τους πολιτικούς με τη χήνεια λογική τους, να μετατρέπονται σε μίσθερνα όργανα σκοπιμοτήτων ή ακόμη και της ίδιας της βλακείας τους!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail