Ο Blinken προειδοποιεί με νέες κυρώσεις την Τουρκία λόγω των S-400

Freepen.gr - Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken προειδοποίησε για νέες κυρώσεις στην Τουρκία σε περίπτωση που δεν εγκαταλείψει το ρωσικό σύστημα αεροπορικής άμυνας S-400, το οποίο αγόρασε το 2019.

"Δεσμευόμαστε στη νομοθεσία του CAATSA και θα ακολουθήσουμε το νόμο προς τα εμπρός", είπε σε στρογγυλή τράπεζα για τη διεθνή ελευθερία του Τύπου, όπως μετέδωσε την Τετάρτη η Agence France-Presse.

"Η αγορά των S-400 είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών και της συμμαχικής στρατιωτικής τεχνολογίας, του προσωπικού, και υπονομεύει τη συνοχή της συμμαχίας (ΝΑΤΟ)", δήλωσε ο Blinken.

Ο Blinken είπε ότι ελπίζει πως Ουάσινγκτον και αγκυρα θα βρουν έναν θετικό δρόμο προς τα εμπρός παρά την αναγνώριση του Προέδρου Joe Biden της γενοκτονίας των Αρμενίων το Σάββατο.

"Οφείλουμε στην Τουρκία το σεβασμό να δηλώσουμε τις διαφωνίες μας με σαφήνεια, άμεσα, με ειλικρίνεια, όπως ακριβώς περιμένουμε και προσδοκούμε το ίδιο από την Τουρκία", δήλωσε ο Blinken.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail