Σημαντικό χτύπημα στην παραγωγή των τουρκικών Bayraktar το εμπάργκο του Καναδά!

Freepen.gr - Η απαγόρευση των εξαγωγών του Καναδά στην κρίσιμη τεχνολογία απεικόνισης θα βλάψει την ένοπλη ικανότητα της Τουρκίας, δήλωσε στο Ahval την Πέμπτη ο Δρ Chris Kilford, συνταξιούχος αξιωματικός της καναδικής Πολεμικής Αεροπορίας και πρώην αμυντικός ακόλουθος στην Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Υπουργείο Εξωτερικών του Καναδά δήλωσε ότι είχε ακυρώσει τις άδειες εξαγωγής στην Τουρκία για εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται σε ένοπλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μετά τη χρήση τους από το Αζερμπαϊτζάν στις πρόσφατες συγκρούσεις με την Αρμενία για την αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Μιλώντας στο podcast Anatolia Dispatch, ο Kilford δήλωσε ότι είχε δώσει στοιχεία στην καναδική κοινοβουλευτική επιτροπή για τη χρήση της τεχνολογίας drone από την Τουρκία και εάν πρέπει να καταργηθούν οι άδειες εξαγωγής.

Ο πρώην αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε ότι μια καναδική κυβερνητική αναθεώρηση είχε διαπιστώσει ότι τα τουρκικά αεροσκάφη Bayraktar TB2 χρησιμοποιήθηκαν από το Αζερμπαϊτζάν στη σύγκρουση με την Αρμενία, η οποία είχε χιλιάδες νεκρούς σε περίοδο έξι εβδομάδων. "Τα αεροσκάφη Bayraktar σημείωσαν μεγάλη επιτυχία κι ήταν το πιο κεντρικό κομμάτι στο οπλοστάσιο του Αζερμπαϊτζάν".

Τα συστήματα απεικόνισης που κατασκευάζονται από την Καναδική εταιρεία Wescam ήταν ένα κρίσιμο στοιχείο των Bayraktar, αλλά ο Καναδάς είχε δώσει άδεια στην Τουρκία με τον όρο χρήσης μόνο για αυτοάμυνα, είπε ο Kilford είπε.

Τουρκικά οπλισμένα drones χρησιμοποιήθηκαν πρώτη φορά κατά του ΡΚΚ.

Ωστόσο, οι Καναδικές προχώρησαν πρώτη φορά σε σχετική απαγόρευση εξαγωγών ότι η Τουρκία χρησιμοποίησε τα Bayraktar TB2 κατά των Κούρδων (YPG) στη Συρία.

Ο Kilford δήλωσε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που η καναδική κυβέρνηση είχε επιβάλει εμπάργκο όπλων στην Τουρκία. Το 1974, η καναδική κυβέρνηση ανέλαβε παρόμοια δράση μετά την εισβολή στην Κύπρο.

Ενώ καταδίκασε την καναδική απαγόρευση εξαγωγής, ο Τούρκος κατασκευαστής drones Baykar αρνήθηκε ότι θα επηρεάσει την παραγωγή του Bayraktar TB2.

Παρόλα αυτά, η κρίσιμη φύση της τεχνολογίας Wescam, η οποία αναμφισβήτητα αποτελεί τον "εγκέφαλο" του Bayraktar TB2, σημαίνει ότι η καναδική στάση ήταν ακόμα πιθανό να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ικανότητα παραγωγής drones της Τουρκίας, δήλωσε ο Kilford.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail