Το ATALANTE έκανε έρευνες και στην ΑΟΖ του Καστελλορίζου αλλά και της Κρήτης με τη Λιβύη

Freepen.gr - Το γαλλικό ερευνητικό σκάφος ATALANTE επί του παρόντος φαίνεται ότι βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη πλέοντας μεταξύ Κρήτης και Κάσου. Ωστόσο η πορεία του πλού του έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία.

Χθες κατά την αποκάλυψη του θέματος από το ΟΡΕΝ σημειώθηκε ότι έπλεε στη θαλάσσια περιοχή της ΑΟΖ με τη συμφωνία μερικής οριοθέτησης με την Αίγυπτο. Εντούτοις βλέποντας κανείς την πορεία του πλοίου τις τελευταίες 5 ημέρες από το myshiptracking διαπιστώνει ότι το ATALANTE έχει κινηθεί σε πολύ μεγαλύτερη θαλάσσια περιοχή.

Στις 13 Απριλίου το πλοίο ξεκινά από την εν δυνάμει ελληνική ΑΟΖ νότια του κέντρου της Κρήτης ενώ όπως πρώτος ανέφερε ο Νίκος Τριάντης στις 16 Απριλίου έφτασε μέχρι και την ΑΟΖ που αντιστοιχεί στη Ρόδο αλλά και το σύμπλεγμα της Μεγίστης.

Οι έρευνες του ATALANTE έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία από όση νομίζουμε κι ας μην το αντιληφθήκαμε σε πρώτο χρόνο.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail