Προχωρούν οι δοκιμές του Akıncı: Ένα ακόμη drone στο οπλοστάσιο της Τουρκίας από φέτος

Freepen.gr - Το τρίτο πρωτότυπο του drone Akıncı της Τουρκίας πέρασε την τελευταία δοκιμή του, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Sabah που μεταφέρει δηλώσεις του Selçuk Bayraktar, επικεφαλής τεχνολογίας του κατασκευαστή drones Baykar Makina.

Το νέο drone πέρασε τη "δοκιμή αναγνώρισης συστήματος μέσου υψομέτρου", δήλωσε ο Bayraktar, προσθέτοντας ότι η μαζική παραγωγή του εγχώριου μη επανδρωμένου πολεμικού εναέριου οχήματος (UCAV) θα ξεκινήσει σύντομα.

Το Akıncı αναμένεται να εισέλθει φέτος στο οπλοστάσιο των τουρκικών δυνάμεων, ανέφερε η εφημερίδα.

Η Τουρκία γίνεται σημαντικός παράγοντας στην τεχνολογία και τις προμήθειες μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε χώρες όπου διατηρεί στρατιωτική συμμετοχή όπως η Συρία, η Λιβύη και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Η χώρα χρησιμοποιεί επίσης μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο δικό της ουσιαστικά πόλεμο κατά του κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) εντός και εκτός των συνόρων της Τουρκίας.

Πρόσφατα εντοπίστηκαν τουρκικά αεροσκάφη στο Donbass της Ουκρανίας, όπου οι εντάσεις με τη Ρωσία έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, προκαλώντας φόβους για αναβίωση της στρατιωτικής σύγκρουσης.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail