Η Φ/Γ Admiral Essen και πυραυλικές κορβέττες ασκήθηκαν στην Κριμαία κατά στόχων εδάφους κι εχθρικού πλοίου

Alexei Pavlishak/TASS, archive
Freepen.gr - Η φρεγάτα "Admiral Essen" διεξήγαγε βολές πυροβολικού στη Μαύρη Θάλασσα, επιτυγχάνοντας επιτυχώς παράκτιους στόχους σε εύρος πρακτικής στην Κριμαία, ανέφερε το Γραφείο Τύπου του στόλου της Μαύρης Θάλασσας την Πέμπτη.

Στα πλαίσια των ασκήσεων της φρεγάτας χτυπήθηκαν ορατοί και αόρατοι εχθρικοί στόχοι. Η Admiral Essen πρόκειται να συνεχίσει τις ασκήσεις και μαζί με άλλες μονάδες του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Οι φρεγάτες όπως η Admiral Essen αντιπροσωπεύουν μια νέα σειρά ναυτικών πλοίων του έργου 11356R/M κι έχουν σχεδιαστεί για να καταστρέφουν τα πλοία επιφανείας, υποβρύχια, εγκαταστάσεις εδάφους, να εκτελούν περιπολίες και να υπερασπίζονται τις θαλάσσιες οδούς.

Οι φρεγάτες αυτού του έργου είναι οπλισμένες με οκτώ εκτοξευτές πυραύλων κρουζ Kalibr-NK που είναι ικανοί να χτυπήσουν επιφανειακούς, παράκτιους και υποβρύχιους στόχους σε απόσταση μέχρι 2.600 χλμ.

Επίσης οι πυραυλικές κορβέττες Graivoron και Vyshny Volochyok πραγματοποίησαν επίσης βολές πυροβολικού εναντίον επιφανειακού στόχου στη Μαύρη Θάλασσα, ανέφερε το Γραφείο Τύπου του στόλου της Μαύρης Θάλασσας την Παρασκευή.

"Κατά τη διάρκεια της άσκησης, τα πληρώματα των πλοίων έλαβαν εντολή να χρησιμοποιήσουν όπλα εναντίον ενός αντιπάλου πλοίου. Σύμφωνα με το σενάριο των ασκήσεων, ένα πλασματικό εχθρικό πλοίο έκανε μια προσπάθεια να βάλει ποντίσει νάρκες κατά μήκος της διαδρομής του περάσματος των πλοίων του στόλου της Μαύρης Θάλασσας", ανέφερε το γραφείο τύπου σε δήλωση.

Τα Graivoron και Vyshny Volochyok, Buyan-M-class corvettes είναι εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη του πυροβολικού ενώ μεταξύ άλλων φέρουν πυραύλους Kalibr-NK.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail