Αυτό δεν είναι αντίδραση, είναι ΝΤΡΟΠΗ!

Το lockdown έχει πια καταργηθεί. Στην πράξη. Από όλους εμάς. Ο κόσμος δεν πιστεύει πια στα μέτρα. Δεν ακούει καν τους αριθμούς των διασωληνωμένων, των κρουσμάτων κτλ. Αυτή την στιγμή δεν μας νοιάζει τίποτα άλλο πέρα από το… Πάσχα στο χωριό. Δεν ξέρω αν είναι λογικό αλλά συμβαίνει.

Από: newsbomb.gr - Νίκος Συρίγος

Η πιτσιρικαρία έχει βγει μπροστά σε αυτό το «ξέσπασμα». Αλλά αυτό που γίνεται τις τελευταίες μέρες στις πλατείες δεν είναι αντίδραση. Είναι ντροπή και ξεφτίλα. Για όλους μας.

Η εικόνα αυτού του τύπου να κατουράει στο άγαλμα, τύφλα στο μεθύσι, με το αλαλάζον πλήθος να τον αποθεώνει είναι… Ελλαδιστάν, όχι Ελλάδα.

Το σκουπιδαριό που αφήνουν όλοι αυτοί οι «παρτάκηδες» (κυριολεκτικά) στις πλατείες, μπροστά από το σπίτι του άλλου, είναι η χειρότερη εκδοχή του Έλληνα από κάθε άποψη.

Είναι ο Έλληνας που γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τους νόμους. Αυτός που δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν κι… ας έχει απλήρωτους όλους τους λογαριασμούς!

Είναι ο Ελληνάρας. Αυτός που πλήρωσε ακριβά αυτή η χώρα… Δεν στενοχωριέμαι για την εικόνα στις πλατείες. Εξοργίζομαι. Γιατί αυτός ο τόπος έπαθε αλλά δεν έμαθε. Είμαστε ό,τι δηλώσουμε. Και οι τύποι αυτοί που πάνε και στήνουν… πάρτι μετατρέποντας τις πλατείες σε μπαράκια και τα αγάλματα σε τουαλέτες, είναι η ντροπή της χώρας.

Είναι αυτοί για τους οποίους, όσοι έχουν τη δυνατότητα να φύγουν από την Ελλάδα την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια! Δεν ξέρω αν η μεγάλη μου κόρη έχει πάει σε ένα τέτοιο πάρτι χωρίς να μου το πει… Μπορεί και ναι.

Είμαι σίγουρος όμως ότι δεν θα άφησε τα σκουπίδια της εκεί… Πως θα έκανε το ελάχιστο. Αυτό που θα έπρεπε να κάνουν όλοι. Το ελάχιστο σας ζητάμε… Αλλά μάλλον ούτε αυτό μπορείτε να κάνετε! Ούτε αυτό δεν έχετε μάθει…

Ευθύνη έχει φυσικά και η Πολιτεία, η Κυβέρνηση, οι αρμόδιοι. Και για το γεγονός ότι επιτρέπει ακόμη σε κάποιους να θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που ο καθένας μπορεί να τα γράφει όλα στα «παπάρια» του αλλά και γιατί το πλάνο είναι φανερό πια ότι μπάζει από παντού.

Άλλο όμως το ένα και άλλο το άλλο… Για το δεύτερο η ευθύνη ανήκει όλη στους κυβερνώντες. Για το πρώτο φταίμε κι εμείς. Κυρίως εμείς. Με τον τρόπο που μεγαλώνουμε τα παιδιά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail