Πτήση 812 προς Μανγκαλόρε και προσέγγιση σε μεγαλύτερο υψόμετρο: Κανείς δεν περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε

Freepen.gr - 22 Μαΐου 2010 και η πτήση 812 της Air India  από Ντουμπάι των ΗΑΕ για το Μανγκαλόρε της Ινδίας ξεκινά. Πρόκειται για την επιστροφή της 811 με αντίστροφη διαδρομή. Το Boeing 737 μόλις 3 ετών και με ειδικές δυνατότητες για προσγειώσεις σε μικρούς διαδρόμους όπως αυτός του Μανγκαλόρε που έχει μικρό διάδρομο και είναι φτιαγμένο πάνω σε ένα λόφο.

Στο αεροσκάφος βρίσκονται 160 επιβάτες και 6 άτομα πλήρωμα. 

Για περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά ο κυβερνήτης με το συγκυβερνήτη δεν είχαν καθόλου μεταξύ τους επικοινωνία καθώς ο πρώτος λόγω κούρασης κοιμόταν. 

Ο κυβερνήτης θα ξυπνήσει λίγο πριν την προσγείωση ωστόσο το αεροσκάφος προσεγγίζει το Μανγκαλόρε με μεγαλύτερο υψόμετρο από το κανονικό. Ο συγκυβερνήτης τρεις φορές θα ζητήσει από τον κυβερνήτη βλέποντας ότι έχουν πολύ λίγη απόσταση για να κατέβουν φυσιολογικά, να πάνε μια στροφή και να επιχειρήσουν με καλύτερες συνθήκες να προσγειωθούν.

Ο κυβερνήτης αρνείται και συνεχίζει. Οι τροχοί του αεροσκάφους πατούν στο διάδρομο κι αυτό που θα ακολουθήσει, είναι απλά συγκλονιστικό.

Η συνέχεια στο βίντεο του The Flight Channel:


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail