Η Μόσχα κλειδώνει για 6 μήνες δια θαλάσσης την Κριμαία - Καψόνι στις μη φιλικές πρεσβείες

Freepen.gr - Εικόνες «ψυχρού πολέμου» μεταξύ Ρωσίας - Δύσης. Όπως μεταδίδει ο Θανάσης Αυγερινός από τη Μόσχα, ναι μεν είναι συνεχίζεται η αποχώρηση των πρόσθετων στρατιωτικών Δυνάμεων της Ρωσίας που είχαν μεταφερθεί στην Κριμαία, ωστόσο το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας θα αποκλείσει τρεις θαλάσσιες περιοχές κοντά στη Χερσόνησο και τα στενά του Κερτς για έξι μήνες.

Πρόκειται για πρωτοφανή κίνηση. Η ρωσική πλευρά επιμένει ότι δεν αποκλείεται σε καμία περίπτωση η ναυσιπλοΐα και πως όλα γίνονται για την ασφάλεια τόσο της Ρωσίας όσο και των διερχόμενων πλοίων στο πλαίσιο των διεθνών συμφωνιών. Η απόφαση έχει προκαλέσει οργή στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ που μιλούν για αποκλεισμό της ναυσιπλοΐας και των ουκρανικών λιμένων στην αζοφική κάτι που διαψεύστηκε ξανά από τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας.

Εκτός όμως των παραπάνω, υπολογίζεται ότι οι απελάσεις διπλωματών και προσωπικού πρεσβειών έχουν φτάσει συνολικά εκατέρωθεν τις 150 ενώ ο Πούτιν υπέγραψε ένα ειδικό διάταγμα με το οποίο θα απαγορεύεται σε μη φιλικές χώρες να προσλαμβάνουν ρωσικό βοηθητικό προσωπικό στις πρεσβείες τους.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail