Από 6 έως 8 άτομα η ομάδα των εκτελεστών του Καραϊβάζ! Περιμένουν και άλλη δολοφονία!

Κρίσιμες λεπτομέρειες για τους δολοφόνους του Γιώργου Καραϊβάζ φέρνουν στο φως ιδιώτες επαγγελματίες στον χώρο της ασφάλειας. Ταυτόχρονα, εν ενεργεία αστυνομικοί με μακρά πείρα προβλέπουν ότι θα ακολουθήσει κι άλλη δολοφονία.

Από: dimokratianews.gr

Μάνος Μεϊμαράκης


«Η ομάδα αποτελούνταν από 6-8 άτομα» αναφέρουν στη «δημοκρατία», υπό τον όρο της ανωνυμίας, ειδικοί με πολύ σοβαρές αποστολές προστασίας υψηλών προσώπων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, μιλούν για «ένα έως δύο άτομα σε ομάδα παρακολούθησης, δύο εκτελεστές, δύο άτομα ομάδα υποστήριξης και ένα ή δύο άτομα σε ομάδα διαφυγής», τονίζοντας ότι «αν κάτι δεν πήγαινε καλά, την εκτέλεση του συμβολαίου θα αναλάμβανε η ομάδα υποστήριξης». «Ο δημοσιογράφος βρισκόταν υπό παρακολούθηση τουλάχιστον δύο μήνες» επισημαίνουν.

Σοκάρει η διαπίστωση των ειδικών ότι «δεν είναι απαραίτητο για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ να έχει πληρωθεί συμβόλαιο θανάτου σε αλλοδαπούς δολοφόνους, αλλά οι εκτελεστές του να έχουν “μισθό” στην Ελλάδα». Δηλαδή, να ανήκουν σε μια ομάδα οργανωμένου εγκλήματος και να διατάχτηκαν να «καθαρίσουν» τον Γιώργο Καραϊβάζ. «Οι πιθανότητες οι εκτελεστές να ζουν στην Ελλάδα είναι πάρα πολλές». Οπως τονίζουν οι ειδικοί, οι δράστες είναι εξαιρετικά πιθανό να μην είχαν μαζί τους ούτε κινητά τηλέφωνα, αλλά ασυρμάτους και «να εκτέλεσαν το σχέδιό τους εφόσον πείστηκαν πρώτα ότι είναι ασφαλείς οι ίδιοι, όμως ήταν προετοιμασμένοι και για το χειρότερο σενάριο».

Περιγράφουν τον εκτελεστή «όχι ακραία επαγγελματία, αλλά εκπαιδευμένο, ο οποίος μάλιστα μπορεί να έχει εκπαιδευτεί είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό».

Μάλιστα, οι ειδικοί από την ανάλυση του σχεδίου δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ αποκαλύπτουν ορισμένες πολύ κρίσιμες λεπτομέρειες για την επιχειρησιακή ικανότητα της ομάδας των εκτελεστών.

«Η ομάδα δεν έχει ιδιαίτερη πρόσβαση σε σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή» τονίζουν. «Αυτό προκύπτει από τον παλαιού τύπου σιγαστήρα τον οποίο χρησιμοποίησαν. Πρόκειται για εξάρτημα παλαιού τύπου της περιόδου 1972-1989, το οποίο μπορεί να προέρχεται από την πρώην Σοβιετική Ένωση, τη Γιουγκοσλαβία, ακόμα και από την Αλβανία». Υπάρχει όμως και μια δεύτερη εκδοχή, ο σιγαστήρας να είναι αυτοσχέδιος. «Ενας οπλουργός μπορεί εύκολα να κατασκευάσει έναν σιγαστήρα».

Κατά την κοινή πείρα αλλά και από τη μελέτη εκατοντάδων περιπτώσεων τρομοκρατικών επιθέσεων και δολοφονιών, οι δράστες κινδυνεύουν να εκτεθούν ή ακόμα και να συλληφθούν σε δύο στάδια, στο στάδιο της παρακολούθησης κατά τη συλλογή πληροφοριών για τον σχεδιασμό της επίθεσης και στο στάδιο της εκτέλεσης της επίθεσης.
Κρίσιμα λάθη που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό τους θα βρεθούν σε στιγμές κατά τις οποίες θα τους έχει πιάσει μια κάμερα της περιοχής την οποία δεν έχουν καταφέρει να χαρτογραφήσουν.

Όμως οι δράστες οπωσδήποτε έχουν αφήσει τα ηλεκτρονικά ίχνη τους στην ιστοσελίδα την οποία διαχειριζόταν ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ.

Ωστόσο, ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες για τις οποίες μιλούν οι ειδικοί στην προστασία υψηλών προσώπων για το στάδιο της παρακολούθησης του Γιώργου Καραϊβάζ από την ομάδα των εκτελεστών.

«Έχουν πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τον δημοσιογράφο περισσότερες από μία φορές, ιδιαίτερα κατά την πρόβα ή τις πρόβες. Έχουν περάσει από δίπλα του χωρίς ποτέ ο ίδιος να τους αντιληφθεί ή να κινήσουν την περιέργειά του».

«Επίσης, ο εκτελεστής του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ ήταν προετοιμασμένος για πόλεμο σε περίπτωση κατά την οποία έπεφταν σε αστυνομικό έλεγχο ή ακόμα και αν ο δημοσιογράφος απαντούσε στα πυρά. Αυτό προκύπτει από τον τύπο του αλεξίσφαιρου που φορούσε ο εκτελεστής, αλλά και από τη συνολική του εμφάνιση».

«Όμως όσοι συμμετείχαν στη δολοφονία του Καραϊβάζ γνώριζαν καλά δύο πράγματα. Το ένα είναι ότι ο δημοσιογράφος δεν είχε συνοδεία. Το δεύτερο που γνώριζαν πάρα πολύ καλά είναι ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν έφερε όπλο. Αυτό το γνώριζαν από τη φυσική παρακολούθηση σε βάρος του. Δεν είδαν ποτέ στον Καραϊβάζ σημάδια τα οποία εκδηλώνει ένας μη επαγγελματίας προκειμένου να βεβαιωθεί ότι έχει το όπλο του επάνω του και ότι αυτό είναι ασφαλισμένο».

«Ένας επαγγελματίας, π.χ. αστυνομικός ή σωματοφύλακας, σπάνια ελέγχει τη θέση του όπλου επάνω του, ενώ ένας πολίτης μη εξοικειωμένος με τρόπο να του έχει γίνει δεύτερη φύση να κουβαλά όπλο ελέγχει πολλές φορές αν αυτό βρίσκεται στη θέση του -και μάλιστα χωρίς να το συνειδητοποιεί-, προδίδοντας ότι οπλοφορεί. Με αυτόν τον τρόπο οι δολοφόνοι του βεβαιώθηκαν ότι δεν κινδυνεύουν από τον δημοσιογράφο».

Στον απόηχο της δολοφονίας Καραϊβάζ και ενώ οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, αστυνομικοί με μακρά πείρα στη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος αναφέρουν ότι ο κύκλος του αίματος θα κλείσει με ακόμα μία δολοφονία. «Ο στόχος αυτή τη φορά μπορεί να είναι ακόμα και εν ενεργεία αστυνομικός» αναφέρουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail