Πρώτο χτύπημα της Ρωσίας στην Αγκυρα: Παγώνουν για 45 ημέρες οι πτήσεις προς Τουρκία

Κλιμάκωση της τελευταίας στιγμής από ρωσικής πλευράς, διακόπτονται οι πτήσεις προς την Τουρκία. Η διακοπή για 45 ημέρες των πτήσεων από Ρωσία προς Τουρκία με πρόσχημα τον κορωνοϊό αποτελεί ένα πολύ ισχυρό καμπανάκι στην Άγκυρα να σταματήσει το στρατιωτικό φλερτ με το Κίεβο, κατά τον ανταποκριτή του ΟΡΕΝ από τη Μόσχα, Θανάση Αυγερινό.

Η Τουρκία μπορεί να χάσει περίπου 6 εκατομμύρια τοθρίστες καθώς πως κάθε χρόνο τόσοι Ρώσοι επισκέπτονται την Τουρκία. Επίσης ο Σεργκέι Λαβρόφ έστειλε μήνυμα στην Αγκυρα να μη συνδράμει τη μιλιταριστική ρητορική του Κιέβου.

Κατά τη Μόσχα η ενθάρρυνση του Κιέβου μπορεί να οδηγήσει σε αυτά που ζήσαμε το 2014 δηλαδή παράλογες ενέργειες όταν τότε η κεντρική εξουσία είχε κινηθεί με το στρατό εναντίον αμάχων των περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας.

Η Ρωσία, χωρίς να διευκρινίζει, δείχνει να απλώνει ένα πέπλο ασφαλείας πάνω από τους ρωσόφωνους στην Ανατολική Ουκρανία που όμως ίσως χρειαστεί να υλοποιήσει.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail