Υπερδομές = Νέο σύμφωνο μετανάστευσης. Πως η Συμμαχία των 4, υποθηκεύει το Αιγαίο;

Αυτό το δελτίο τύπου γράφτηκε για να το διαβάσουν πρωτίστως οι 16 Δημοτικοί Σύμβουλοι Ανατ. Λέσβου, που ψήφισαν υπέρ του Μόνιμου Κέντρου των 5000+ΠΡΟΚΕΚΑ...κάπου στο νησί τους! Βήμα, βήμα, χρονικά αναφέρονται τα γεγονότα:

* Στις 21-11-2020. Από την νέα υπερδομή Λέσβου ξεκινά η εφαρμογή του νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση αναφέρθηκε σε διάσκεψη υψηλού επιπέδου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. "Είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση του μνημονίου συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση για το νέο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ). Το νέο κέντρο θα κατασκευαστεί με τις αρχές του νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση" ανέφερε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Στη συζήτηση συμμετείχε και ο δήμαρχος Ανατ. Λέσβου κ. Κύτελης. https://www.stonisi.gr/.../apo-to-kyt-lesvoy-ksekina-h...

* Στις 3-12-2020, μόλις λίγες μέρες μετά, επιβεβαιώνονται τα λόγια της Ευρωπαίας Προέδρου και το δίδυμο Μηταράκη-Γιόχανσον, υπογράφει το 10ετες μνημόνιο της Λέσβου με την κατασκευή της Υπερδομής των 5000+ΠΡΟΚΕΚΑ και υποθηκεύει τα νησιά και την Ελλάδα με το νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο μετανάστευσης.

* Στις 3-3-2021 μετά τον σάλο που προκλήθηκε και τις απανωτές αρνήσεις από τα δημοτικά συμβούλια να βάλουν πλάτη στα σχέδια Μηταράκη, σκηνοθετείται η "νομιμοποίηση" των πεπραγμένων στην συνάντηση των τριών Δημάρχων στο μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό. Εκεί αναφέρθηκαν τα εξής τραγελαφικά : ο κ. Κύτελης ότι κομίζει την (κάλπικη) απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Κάρμαντζης δικαιολογείται ότι δεν τα κατάφερε εξαιτίας της απλής αναλογικής και ο κ. Στάντζος περήφανα λέει ότι αυτός ήταν που διέλυσε τα μπλόκα κατοίκων που διαμαρτυρόταν εναντίον της κατασκευής της υπερδομής στη Ζερβού.

* Στις 18-3-2021, μόλις 2 εβδομάδες μετά και αφού οι κοινωνίες των νησιών "έβραζαν" για την άκρως ντροπιαστική εκπροσώπησή τους και την υποθήκευση των νησιών με την υποχωρητικότητά τους, αποφασίζουν ξαφνικά οι τρεις δήμαρχοι να σηκώσουν το λάβαρο του πατριωτισμού.

Ανακαλύπτουν το νέο σύμφωνο της ευρωπαϊκής μετανάστευσης και βγάζουν κοινή γραπτή δήλωση εναντίον του: "Δημιουργεί γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα, φορτώνει με υπέρμετρο βάρος τις περιοχές των συνόρων, αποδυναμώνει το σημερινό ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο αναφορικά με την αλληλεγγύη, την προστασία των συνόρων μας και τον ρόλο των ΜΚΟ". Ζητούν δε από την ελληνική κυβέρνηση, να το καταψηφίσει!

* Στις 29-3-2021 κατά την επεισοδιακή άφιξη Γιόχανσον εν μέσω αντιδράσεων και μετά την ανακοίνωσή της για την δημιουργία των ΜΟΝΙΜΩΝ υπερδομών με τα 277 εκατ. ευρώ, που θεμελιώνει το νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο μετανάστευσης, οι τρεις Δήμαρχοι τηρούν σιγή ιχθύος! 

Τι όμως θα μπορούσαν να πουν μετά από μια τόσο αντιφατική και αλλοπρόσαλλη πολιτική που ακολουθούν.

Η πρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής Ντερ Λάιεν, η ευρωπαία επίτροπος Γιόχανσον, το κείμενο του μνημονίου Μηταράκη-Γιόχανσον, αναφέρουν ρητά την σύνδεση του νέου ευρωπαϊκού συμφώνου με τις υπερδομές στα νησιά.

Πως είναι δυνατόν οι 3 δήμαρχοι να λένε κακό το σύμφωνο, αλλά καλές οι υπερδομές, αφού νέο σύμφωνο ταυτίζεται με τις υπερδομές; Είναι φανερό ότι δρουν σε ευθεία γραμμή με τον κ. Μηταράκη λειτουργώντας ως κομματικά όργανα και όχι ως εκπρόσωποι των ακριτικών κοινωνιών.

Ακόμα και ο βουλευτής Κων. Καραγκούνης σε πρόσφατο εξαιρετικό άρθρο του αναφέρει "Δυστυχώς στον νέο κανονισμό μετανάστευσης και ασύλου έχει προταθεί η διαλογή μεταναστών (το screening) να γίνεται και πάλι στα ελληνικά νησιά και στο ελληνικό έδαφος. Αυτό θα πρέπει να το αποτρέψουμε. Το δοκιμάσαμε και απέτυχε. Το πληρώνουμε εμείς αλλά και συνολικά η Ευρώπη. Πρωτίστως όμως εμείς". https://www.newsbeast.gr/.../pos-spame-to-favlo-kyklo-tis...

Όταν αυτά τα λέει ο βουλευτής της ΝΔ Αιτωλοακαρνανίας, γιατί την ίδια στιγμή η πρόθυμη συμμαχία των 4 υποθηκεύει τους ακρίτες που εκπροσωπούν όλο το Β.Αιγαίο;

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail