Αγορές 4 δις σε εξοπλισμούς και ΟΥΤΕ 1 ΕΥΡΩ στην ελληνική αμυντική βιομηχανία! Αρνητικό παγκόσμιο ρεκόρ!

Ορθή η επιπλέον αγορά των MH-60R.ειδικά όταν τα νέα ελικόπτερα έχουν και ικανότητες αέρος επιφανείας κλπ κλπ. Αγορά η οποία προωθήθηκε από τον προηγούμενο ΥΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη.

Όμως τώρα το ΥΠΕΘΑ το οποίο κάνει πολλές ανακοινώσεις τελευταία, ποια η πρόβλεψη για τη συμμετοχή της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας στο πρόγραμμα;
Η προμήθεια τι ακριβώς περιλαμβάνει (4+3 ελικόπτερα, τορπίλες κλπ κλπ);
Ποιες οι ενέργειες της ΓΔΑΕΕ ,σε μία απευθείας ουσιαστικά ανάθεση, μέσω διακρατικής (που εξαιρείται των περιορισμών της κοινοτικής οδηγίας) για την εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής συμμετοχής της ΕΑΒΙ,τόσο για την εξασφάλιση της εν συνεχεία υποστήριξης του ΠΝ όσο και της ανάπτυξης της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας;
Θα συνεχίσουμε να σπάμε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στην μη συμμετοχή της ΕΑΒΙ;

Στα τελευταία 40 χρόνια αμυντικών εξοπλισμών, είναι η πρώτη φορά που θα καταφέρει το αρνητικό κατόρθωμα σε προγράμματα 4.000.000.000 € (RAFALE + KALAMATA) να μην εξασφαλιστεί ούτε 1 € επιστροφών στην ΕΑΒΙ. Για την ακρίβεια θα πρόκειται για ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ.

Από: militaire.gr

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.