Η Νότια Κορέα με 3,5 δις ναυπηγεί τρία αντιτορπιλικά θηρία KDX-ΙΙΙ Aegis

Freepen.gr - Το Ναυτικό της Νότιας Κορέας σκοπεύει να ναυπηγήσει αντιτορπιλικά Aegis με καλύτερη βαλλιστική πυραυλική άμυνα σε αναβαθμίσεις σε σχέση με αυτή του πρώτου καταδρομικού Aegis κατηγορίας Sejong, που τέθηκε σε υπηρεσία το 2008. Το Πολεμικό Ναυτικό αναμένει να κατασκευάσει τρία νέα πλοία μέχρι το 2028, τα οποία θα κοστίσουν περίπου 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στο περιθώριο, το Πολεμικό Ναυτικό δαπανά περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια για να αναπτύξει ένα εγχώριο οπλικό σύστημα, γνωστό ως CIWS, για να τοποθετηθεί σε πολεμικά πλοία. Το σύστημα στοχεύει εχθρικά πυρά σε μικρή εμβέλεια.

Η κατηγορία καταστροφέων KDX-ΙΙΙ Aegis, ή Sejong ναυπηγούνται από τη Hyundai Heavy Industries (HHI), μαζί με τη Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, και επιχειρούν με Κορεατικό Ναυτικό.
Τα πλοία αυτά έχουν πλήρες εκτόπισμα 10.000 τόνων και μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 300 μέλη πληρώματος. Έχουν πλήρες μήκος 165μ, ακτίνα 21μ και βύθισμα 6μ. μπορούν να φτάσουν σε εύρος πλεύσης 5.500 ναυτικών μιλίων σε ταχύτητες 20 κόμβων, αλλά μπορούν επίσης να πετύχουν μέγιστες ταχύτητες έως και 30 κόμβους.

Είναι οπλισμένα με 80 SM-2 Block IIIB/IV, 16 SSM-700K Hae Sung μεγάλου βεληνεκούς αντι=πλοϊκούς πυραύλους, 32 hyunmoo III επιθετικούς πυραύλους κατά στόχων ξηράς, και 21 RIM-116 πυραύλους RAM (Rolling Airframe Missiles). Είναι επίσης μεταξύ άλλων εξοπλισμένα με ένα 127mm Mk-45 Mod 4 ναυτικό όπλο. Μπορούν επίσης να εξοπλιστούν με 16 ανθυποβρυχιακές τορπίλες Hong Sang Eo (Red Shark).

Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές με φθηνότερα και ζουμερότερα πορτοκάλια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail