ΗΝΙΟΧΟΣ 21 - Δεν σταματούν οι απογειώσεις στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας

Την Τρίτη 20 Απριλίου 2021, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Αεροπορική Βάση στην Ανδραβίδα, όπου έλαβε χώρα η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day – DV DAY) της Πολυεθνικής Διακλαδικής Άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 21», στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν δρομολογηθεί και εκτελούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα με βάση το συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ. Τον κ. Πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΦΕΘΑ) κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης.











 Την DV-DAY επίσης παρακολούθησαν:

  • O Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και o Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου.
  • Oι Πρέσβεις στην Αθήνα της Αιγύπτου Ismail Ahmed Khairat, της Γαλλίας Patrick Maisonnave, των ΗΑΕ Sulaiman Hamid Salem Almazrouri, των ΗΠΑ Geoffrey R. Pyatt, της Ινδίας Amrit Lugun, της Ιορδανίας Ahed Ali Sweidat, του Ισραήλ Yossi Amrani, της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κενεβέζος, της Ρουμανίας George Ciamba και ο εκπρόσωπος του Πρέσβη του Καναδά Mark Allen.
  • O Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.
  • O Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Αρχηγός των Αεροπορικών Δυνάμεων των ΗΑΕ Staff Brigadier General (pilot) Mohamed Salem ali Salem Alhameli, ο Διοικητής των Συμμαχικών Αεροπορικών δυνάμεων των ΗΠΑ σε Ευρώπη και Αφρική General Jeffrey L. Harrigian, ο Αρχηγός της Βασιλικής Αεροπορίας της Ιορδανίας Brigadier General Zaid A. Negresh, ο Αρχηγός της Αεροπορίας του Ισραήλ Major General Amikam Norkin και ο Διοικητής Αεροπορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Ταξίαρχος (Ι) Μάριος Φλωρίδης.
  • Oι Ακόλουθοι Άμυνας στην Αθήνα της Αιγύπτου, της Βουλγαρίας, της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας, των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Ισπανίας, της Ρουμανίας, της Σαουδικής Αραβίας και o Στρατιωτικός Ακόλουθος των ΗΑΕ.
  • Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης.

Επίσης ο κ. Πρωθυπουργός βράβευσε τους δύο πρωτεύσαντες Ιπταμένους στη Μικτή Σειρά του Σχολείου Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ) για τα έτη 2019, 2020 και τον επιλεγέντα ως «BEST WARRIOR» στο ΝΑΤΟ / TLP 2020.

Κατά την διάρκεια της DV-DAY, οι προσκεκλημένοι αφού ενημερώθηκαν για την διεξαγωγή της Πολυεθνικής Διακλαδικής Άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 21» από τον Διοικητή του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) Σμήναρχο (Ι) Νικόλαο Κοκκώνη, παρακολουθήσουν διελεύσεις σχηματισμών μαχητικών αεροσκαφών και εικονικές προσβολές του αεροδρομίου, ενώ περιηγήθηκαν στους χώρους στάθμευσης των αεροσκαφών και του ΚΕΑΤ που είχε τον Τακτικό Έλεγχο των αεροπορικών δυνάμεων της ασκήσεως.

Κατά τη διάρκεια της τελετής τηρήθηκαν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης της πανδημίας COVID-19.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail