Ελαφρύ αεροπλανοφόρο με 20 F35-B σχεδιάζει να αποκτήσει η Νότια Κορέα!

Freepen.gr - Η Νότια Κορέα θα μπορούσε να επενδύσει περίπου 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά 20 κάθετων αεροσκαφών κάθετης απονήωσης και προσνήωσης (VTOL), πιθανότατα F-35B, για το σχεδιαζόμενο αεροπλανοφόρο της, σημειώνει το defenseworld.net.

Η Σεούλ θέλει να κατασκευάσει ένα ελαφρύ αεροπλανοφόρο 30.000 τόνων μέχρι το 2033. Μετά την έγκριση της κυβέρνησης τον Φεβρουάριο να πιέσει για το έργο, βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη σκοπιμότητας. Περίπου 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια αναμένεται να δαπανηθούν για δέκα χρόνια στην κατασκευή του πλοίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap αναφέροντας σήμερα τη διοίκηση του προγράμματος απόκτησης Άμυνας (DAPA).

"Το κόστος συντήρησης και λειτουργίας αναμένεται να φτάσει τα 50 δισεκατομμύρια γουόν ετησίως, το οποίο ανέρχεται σε μόλις 0,6% του συνολικού προϋπολογισμού μας για το 2021", δήλωσε αξιωματούχος του Ναυτικού. Επιπλέον 3 τρισεκατομμύρια γουόν θα απαιτηθούν για την εισαγωγή περίπου 20 μαχητικών VTOL για τον αεροπλανοφόρο.

Η Σεούλ δεν έχει μέχρι στιγμής ζητήσει να αγοράσει ειδικά τα F-35B. Ωστόσο, έχει ξεκινήσει διαδικασίες για την απόκτηση περίπου 20 σκαφών VTOL για να επιχειρούν με το πλοίο.

Το υπό σχεδίαση αεροπλανοφόρο πιθανόν θα είναι εξοπλισμένο με συμβατικό κινητήρα ή υβριδικό ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης. Θα είναι το τρίτο ουσιαστικά ελικοπτεροφόρο που θα αναπτύξει η χώρα, μετά τα πλοία Dokdo και Marado.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail