Πενταπλασιασμός των κρατουμένων στην Τουρκία σε 20 χρόνια - Ανοίγουν 26 νέες φυλακές

Freepen.gr - Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας κατασκευάζει 26 νέες φυλακές σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ 17 φυλακές έχουν υποστεί ανακαίνιση κατά το τελευταίο έτος, ανέφερε το Σάββατο η εφημερίδα Sözcü, επικαλούμενη έκθεση του υπουργείου για το 2020.

Οι νέες σωφρονιστικές εγκαταστάσεις χτίζονται με γνώμονα τον αυξανόμενο αριθμό καταδίκων, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ένα πρόβλημα ικανότητας με τις 374 φυλακές που υπάρχουν σήμερα στην Τουρκία, ανέφερε το υπουργείο.

Τον Απρίλιο του περασμένου έτους, η Τουρκία ψήφισε νόμο που ανοίγει το δρόμο για την απελευθέρωση 90.000 κρατουμένων – το ένα τρίτο του πληθυσμού των φυλακών της χώρας – σε προσπάθεια μείωσης της απειλής της πανδημίας κορωνοϊού στις υπερπλήρεις φυλακές. Ωστόσο, το νομοσχέδιο απέκλεισε πολιτικούς κρατούμενους, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων και ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι οποίοι αντιμετώπισαν κυβερνητική καταστολή από το 2016.

Η Τουρκία έχει σήμερα πληθυσμό κρατούμενων 250.756, ανέφερε το υπουργείο στην έκθεση του 2020, από 120.000 το 2010 και 48.000 το 2000.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail