Σκληρό λοκντάουν 17 ημέρων και..."ποτοαπαγόρευση" στην Τουρκία;

Freepen.gr - Η Τουρκία έχει απαγορεύσει την πώληση αλκοόλ σε εθνικό επίπεδο μετά την ανακοίνωση από τον  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αυστηρού lockdown 17 ημερών στον πληθυσμό, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Οι πωλήσεις θα είναι παράνομες σε όλα τα καταστήματα λιανικής, ανέφερε το κανάλι ειδήσεων NTV, επικαλούμενο επίσημες πηγές. Η κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε το μέτρο δημόσια, δημιουργώντας σύγχυση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μερικοί χρήστες του Twitter αντέδρασαν με οργή και δυσπιστία. Η ετικέτα #alkolümedokunma (μην αγγίζετε το αλκοόλ μου) ήταν το κορυφαίο trending στην Τουρκία από το απόγευμα της Τρίτης.

«Η απαγόρευση των πωλήσεων αλκοόλ μας δείχνει ότι παραβιάζουν σιγά σιγά τον τρόπο ζωής μας», δήλωσε ο Hüseyin üalışkaner, ιδιοκτήτης της ερευνητικής εταιρείας Artıbir Araştırma με έδρα την Κωνσταντινούπολη. «Η απαγόρευση του αλκοόλ είναι εντελώς ιδεολογική. Αν δεν αντιδράσουμε, θα παρέμβουν σε άλλους τομείς της ζωής μας».

Ο Ερντογάν είναι ένας αντίπαλος της κατανάλωσης αλκοόλ και καπνού. Η κυβέρνησή του αύξησε τακτικά φόρους στα προϊόντα πολύ υψηλότερα από τον ρυθμό πληθωρισμού από τότε που ανέβηκε στην εξουσία το 2002.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail