Προσθαλάσσωση και τραγωδία στα ανοικτά του Παλέρμο: Η πτήση 1153 που ξέμεινε από καύσιμα στον αέρα!

Freepen.gr - Το κανάλι στο YouTube "TheFlightChannel" παρουσιάζει την ιστορία ενός αεροσκάφους που εκτελούσε πτήση από το Μπάρι της Ιταλίας προς ένα αεροδρόμιο της Tυνησίας που έλαβε χώρα το 2005. Tο αεροσκάφος μετά από λάθος που έγινε κατά την πετρέλευση του στην Ιταλία ύστερα από περίπου μία ώρα πτήσης έμεινε από καύσιμα και οι δύο μηχανές έσβησαν.

Οι πιλότοι έκαναν προσπάθεια να επανεκκινήσουν τους κινητήρες. Τελικώς κατευθύνθηκε για αναγκαστική προσγείωση προς το αεροδρόμιο του Παλέρμο. Καθώς όμως απείχε περί τα 20 μίλια χάνοντας διαρκώς ύψος, τελικά επιχείρησε προσθαλάσσωση κοντά σε δύο εμπορικά σκάφη. Το αποτέλεσμα ήταν ο θάνατος 16 ανθρώπων από τους συνολικά 39 επιβαίνοντες.

Το πως η πτήση 1153 της Tuninter κατέληξε στη θάλασσα της Μεσογείου και αν οι πιλότοι στη σύσκολη κατάσταση στην οποία βρέθηκαν είχαν μία ακόμα λύση που μπορούσαν να δοκιμάσουν, απάντα το παρακάτω βίντεο σε μία ακόμη εξαιρετική ποιοτική δουλειά του "TheFlightChannel".

Στο βίντεο ακούγονται οι πραγματικές επικοινωνίες των πιλότων με τον Πύργο Ελέγχου του Παλέρμο και οι προσευχές τους κατά την προσθαλάσσωση.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail