Κρύος ιδρώτας στο Κίεβο: Πάνω από 103.000 Ρώσοι στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία

Freepen.gr - "Το επίπεδο της στρατιωτικής απειλής κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας έχει αυξηθεί, αλλά δεν έχουμε περάσει ακόμη την κρίσιμη γραμμή. Δεν παρατηρούμε το σχηματισμό επιθετικών ομάδων αυτήν την στιγμή", δήλωσε ο διοικητής των Joint Forces των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Αντιστράτηγος Serhiy Nayev στον αέρα του τηλεοπτικού προγράμματος "ελευθερία λόγου από τον Savik Shuster " στις 16 Απριλίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες για οποιεσδήποτε ενέργειες του εχθρού, συμπεριλαμβανομένου ενός χειρότερου σεναρίου.

Ο Nayev επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία επί του παρόντος αναπτύσσει δυνάμεις γύρω από την Ουκρανία. Από το 2015-16 έως τον Μάρτιο, υπήρχαν 28 τακτικές ομάδες ταγμάτων γύρω από την Ουκρανία, οι οποίες μαζί με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Κριμαία και την Ανατολή ανήλθαν σε 88.900 άτομα. Επί του παρόντος, έφτασαν πρόσθετες ομάδες τακτικών ταγμάτων και υπάρχουν ήδη 47 σχηματισμοί. Το συνολικό μέγεθος του προσωπικού έφτασε τα 103.200 άτομα.


Εφόσον ευσταθούν οι δηλώσεις Nayev παρατηρούμε ότι η Ρωσία στήνει έναν ασφυκτικό κλοιό του οποίου η παρουσία και μόνο αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για το Κίεβο να δοκιμάσει το παραμικρό στο Ντονμπάς δίχως να αναλάβει μεγάλο ρίσκο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail