Πάνω από 100 ναύαρχοι ε.α. υπέγραψαν κοινή διακήρυξη κατά του ΑΚΡ για "εξισλαμισμό του στρατού"

Freepen.gr - Συνολικά 103 απόστρατοι ναύαρχοι του τουρκικού ναυτικού δημοσίευσαν διακήρυξη το βράδυ του Σαββάτου, καταγγέλλοντας το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και ανάπτυξης (ΑΚΡ) για "άνοιγμα προς συζήτηση της Σύμβασης του Μοντρέ" και εξισλαμισμό του στρατού με την επίσκεψη υποναύαρχου στον αρχηγό ακραίας θρησκευτικής σέκτας.

Όπως αναφέρει το ahvalnews, οι ναύαρχοι χαρακτήρισαν τη σύμβαση του Μοντρέ ως "τη μεγαλύτερη διπλωματική νίκη που ολοκλήρωσε τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης", η οποία καθόρισε τα περισσότερα από τα σύγχρονα σύνορα της Τουρκίας το 1923 και ανέφερε ότι τα τουρκικά στενά ήταν "μεταξύ των σημαντικότερων πλωτών οδών στον κόσμο".

Η σύμβαση επέτρεψε στην Τουρκία να παραμείνει ουδέτερη κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και διασφαλίζει την ειρήνη στη Μαύρη Θάλασσα γενικά, ανέφεραν. Ωστόσο θεωρούν ότι με το σχεδιαζόμενο κανάλι της Κωνσταντινούπολης η σύμβαση κινδυνεύει με ακύρωση.

"Πιστεύουμε ότι όλες οι ενέργειες και οι αφηγήσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη Σύμβαση του Μοντρέ, η οποία είναι σημαντική για την επιβίωση της Τουρκίας, πρέπει να αποφευχθούν", ανέφεραν οι ναύαρχοι.

"Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (TAF) και το Ναυτικό μας έχουν υποστεί πολύ σκόπιμη επίθεση που αφορούν τη FETÖ, και να χάσουν πολλά πολύτιμα στελέχη χάρη σε αυτές τις συνωμοσίες" ανέφεραν οι ναύαρχοι.

"Το πιο σημαντικό δίδαγμα που μπορούμε να αντλήσουμε από αυτά τα οικόπεδα είναι ότι οι ΤΕΔ πρέπει να διατηρήσουν σχολαστικά τις αμετάβλητες θεμελιώδεις αξίες του Συντάγματος", ανέφεραν οι ναύαρχοι, αναφερόμενοι στο άρθρο που ορίζει την Τουρκία ως κοσμικό και δημοκρατικό κράτος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail