Επικοινωνιακή επίθεση κατά Κύπρου: Σειρά TRT για 1963 & 1974

Σε επικοινωνιακή επίθεση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας προβαίνει η Άγκυρα με νέα προπαγανδιστική σειρά που αφορά την τουρκοανταρσία του 1963 και φτάνει μέχρι το 1974. Η νέα σειρά, τα γυρίσματα της οποίας γίνονται στην κατεχόμενη από τον Αττίλα Αμμόχωστο, είναι παραγωγή της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης και αρχίζει να προβάλλεται παραμονές της έναρξης νέας προσπάθειας στο Κυπριακό. 

Από: simerini.sigmalive.com



Όπως αναφέρει το SigmaLive, το παρών του στα γυρίσματα έσπευσε να δώσει ενθουσιασμένος και ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ. Η τουρκική σειρά φέρει τον τίτλο «Bir Zamanlar Kibris» (Μια φορά κι ένα καιρό στην Κύπρο) και θα προβληθεί από το τουρκικό κρατικό κανάλι TRT 1.

 

Στο γνωστό τουρκικό αφήγημα διαιωνίζεται κυρίως το κλασικό «επιχείρημα» πως πως δήθεν οι Κύπριοι Έλληνες οργάνωναν «γενοκτονία» και «σφαγή» των Τουρκοκυπρίων, θέση η οποία βασίζεται στο «θεμελιώδες ψεύδος» του Κυπριακού και που αποτελεί τον ιδρυτικό «ζωτικό μύθο» του τουρκοκυπριακού αποσχιστικού καθεστώτος. Τα μηνύματα με επίκεντρο την πιο πάνω επιχειρηματολογία επαναλαμβάνονται αδιάκοπα από το 1963.

 

Τα γεγονότα του 1963-64 που ξεκίνησαν στις 21 Δεκεμβρίου 1963, με αφορμή τον έλεγχο από την κυπριακή Αστυνομία ενός τουρκοκυπριακού αυτοκινήτου για το οποίο υπήρχαν υποψίες πως μετέφερε όπλα, εξακολουθούν να έχουν κεντρική θέση στο τουρκοκυπριακό εθνικό αφήγημα.

 

H σειρά θα αποτελείται από 26 επεισόδια και πέραν της προβολής της στην Τουρκία θα μεταδοθεί σε χώρες που η Τουρκία διατηρεί συμμαχικές σχέσεις. Ο κ. Τατάρ είπε ότι η σειρά θα παρουσιάσει τι συνέβη στην Κύπρο και τα δεινά που έχουν υποστεί οι Τουρκοκύπριοι, τονίζοντας μάλιστα ότι ο αγώνας τους δεν έχει τελειώσει κάνοντας έμμεση αναφορά στα δυο κράτη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail