Το λάθος που κάνουμε με το πλυντήριο πιάτων και το καταστρέφουμε πριν της ώρας του

Τι είναι υποχρεωτικό να γίνεται μετά από κάθε πλύση

Η ευκολία που παρέχει στο σύγχρονο νοικοκυριό το πλυντήριο πιάτων είναι αφάνταστη, γλιτώνοντάς μας χρόνο και κόπο.

Ακόμα κι αυτό χρειάζεται ωστόσο τη φροντίδα του, κάτι που αμελούν να κάνουν οι περισσότεροι, αφήνοντάς το στην τύχη του μεταξύ των συχνών πλύσεων.

Η σωστή χρήση του πλυντηρίου πιάτων είναι επιβεβλημένη για τη μακροζωία του. Κατά πρώτο, όλα τα σκεύη που τοποθετούμε στο εσωτερικό του δεν πρέπει να ακουμπάνε στα εσωτερικά τοιχώματα.

Αυτό είναι αποφασιστικής σημασίας για την καλή λειτουργία του, όπως και το γεγονός ότι ξεβγάζουμε καλά τα υπολείμματα φαγητού από τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα.

Κι αυτό γιατί με τον χρόνο, υπολείμματα φαγητού και άλλες βρομιές συσσωρεύονται στο εσωτερικό του πλυντηρίου και από δω ξεκινούν ένα σωρό προβλήματα.

Όπως μας λέει το αμερικανικό Good Housekeeping Institute, έπειτα από κάθε κύκλο πλύσης είναι υποχρεωτικό να καθαρίζουμε τα υπολείμματα φαγητού από το πλυντήριο πιάτων.

Αν χρειαστεί, αφαιρούμε τη σχάρα για να απομακρύνουμε τις ακαθαρσίες με ένα κομμάτι χαρτιού κουζίνας. Είναι η απαραίτητη κίνηση που και τις δυσάρεστες οσμές σώζει και τη μακροζωία του πλυντηρίου εγγυάται...

Από: news.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail