Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να δώσει στην Τουρκία Su-35 και Su-57 αλλά και να μετάσχει στο TF-X!

 Marina Lystseva / TASS
Freepen.gr - Η Ρωσία είναι έτοιμη να διεξαγάγει διαπραγματεύσεις με την Τουρκία σχετικά με την πιθανή παράδοση μαχητικών αεροσκαφών Su-35 και Su-57, εάν λάβει το αντίστοιχο αίτημα, δήλωσε την Παρασκευή η εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας Valeria Reshetnikova, μεταδίδει το ΤΑΣΣ.

"Όσον αφορά τα πιθανά σχέδια της Άγκυρας για αγορά ρωσικών μαχητικών Su-35 και Su-57, πρέπει να σημειωθεί ότι η τουρκική πλευρά έχει ενημερωθεί πλήρως για τις τεχνικές προδιαγραφές τους. Εάν υπάρξει αίτημα από την Τουρκία για αυτά τα αεροπλάνα, είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις για το θέμα αυτό", δήλωσε η εκπρόσωπος.

Η Ρωσία σημείωσε νωρίτερα την ετοιμότητά της να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ανάπτυξης του τουρκικού μαχητικού πέμπτης γενιάς, δήλωσε η εκπρόσωπος.

"Η τουρκική πλευρά έχει εδώ και πολύ καιρό δηλώσει την πρόθεσή της να υλοποιήσει το έργο ανάπτυξης του δικού της μαχητικού πέμπτης γενιάς. Η Ρωσία ανέφερε νωρίτερα ότι ήταν έτοιμη να εξετάσει τη δυνατότητα συνεργασίας στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει το αντίστοιχο αίτημα από την Άγκυρα", πρόσθεσε η Reshetnikova.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail