Ιταλικό εργοστάσιο ξεκινά την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V της Ρωσίας

AlexFedini / pixabay
Freepen.gr - Η Ρωσία έχει εξασφαλίσει συμφωνία για την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V στην Ιταλία, σηματοδοτώντας την πρώτη τέτοια συμφωνία για την παραγωγή του εμβολίου στην Ευρώπη, ανέφερε το Bloomberg την Τρίτη.

Παρόμοιες συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη στη Γαλλία και τη Γερμανία, παρά το γεγονός ότι το εμβόλιο δεν έχει ακόμη εγκριθεί για χρήση εντός του μπλοκ των 27 μελών. Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της ΕΕ, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), ανακοίνωσε την έναρξη της κυλιόμενης αναθεώρησης του εμβολίου την περασμένη εβδομάδα.

Η Adienne Pharma & Biotech SA συμφώνησε να κατασκευάσει το ρωσικό εμβόλιο στις εγκαταστάσεις παραγωγής της ελβετικής εταιρείας στην περιοχή του Μιλάνου, δήλωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος Antonio Francesco Di Naro στο Bloomberg.

Η παραγωγή πρόκειται να ξεκινήσει ήδη από τον Ιούνιο, δήλωσε ο Kirill Dmitriev, επικεφαλής του κρατικού ρωσικού Ταμείου άμεσων επενδύσεων που στηρίζει την ανάπτυξη και την εμπορία του Sputnik V, με 10 εκατομμύρια δόσεις ετησίως να παράγονται στο πλαίσιο της συμφωνίας.

"Έχουμε μια εταιρική σχέση στη Γερμανία. Μιλάμε σε αρκετές γαλλικές εταιρείες", δήλωσε ο Ντμίτριεφ στο τηλεοπτικό κανάλι Rai3 της Ιταλίας την Κυριακή.

Η Ρωσία έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες παραγωγής με χώρες όπως η Ινδία, η Βραζιλία, η Κίνα και η Νότια Κορέα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail