Η Τουρκία κατηγορεί τις ΗΠΑ για μαξιμαλισμό στο θέμα των S-400 και...προειδοποιεί

Freepen.gr - Η Τουρκία δήλωσε ότι η πίεση των ΗΠΑ για να καταργήσει από το οπλοστάσιό της το σύστημα ρωσικών πυραύλων αεροπορικής άμυνας S-400 κινδύνευε να γυρίσει μπούμερανγκ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να συμβιβαστούν και να προωθήσουν στρατηγικές σχέσεις με τον σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής, σε συνέντευξή του στο Bloomberg που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

«Εάν μια άλλη χώρα έρχεται σε μας με μια μαξιμαλιστική θέση και απαιτεί, ξέρετε "είναι είτε ο τρόπος μου είτε τίποτε", τότε αυτό το είδος στάσης σας ωθεί προς άλλες κατευθύνσεις», δήλωσε ο Kalın.

«Οι ΗΠΑ πρέπει να κατανοήσουν τα συμφέροντα ασφαλείας της Τουρκίας», δήλωσε ο Kalın. «Θέλουμε να δούμε συγκεκριμένη δράση από τους συμμάχους μας».

«Η σχέση μας μπορεί να λειτουργήσει με πολύ εποικοδομητικό τρόπο, όπου μπορούμε να ενδυναμώσουμε ο ένας τον άλλον αμοιβαία και να αντιμετωπίσουμε κοινά ζητήματα ή ανησυχίες μαζί», σχολίασε ο Kalın.

«Για να λειτουργήσει αυτή η σχέση και για τις δύο πλευρές, πρέπει να βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και τα αμοιβαία συμφέροντα», δήλωσε ο Kalın. «Μπορούμε να επιλύσουμε αυτά τα ζητήματα μέσω εποικοδομητικού διαλόγου, με το να είμαστε ανοιχτοί και ειλικρινείς, αλλά οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ πρέπει να καταλάβουν πόσο σοβαρά είναι αυτά τα ζητήματα για εμάς».

Ο Kalın δήλωσε ότι τα θέματα «αφορούν στην καρδιά των ανησυχιών μας για την εθνική ασφάλεια. Η απόφαση για τους S-400 της Τουρκίας δεν λήφθηκε εν μία νυκτί».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail