Τουρκία: Εξετάζουμε την αγορά και δεύτερου συντάγματος αντιαεροπορικών πυραύλων S-400

Freepen.gr - Η Αγκυρα εξετάζει να αποκτήσει και δεύτερο Σύνταγμα αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 από τη Ρωσία, παρά την πίεση των ΗΠΑ, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ.

"Η δουλειά μας για το δεύτερο [Σύνταγμα] των συστημάτων S-400 συνεχίζεται", ανέφερε σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι NTV.

Η Τουρκία εργάζεται επίσης για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεών της αναπτύσσοντας τα δικά της συστήματα αεράμυνας, ανέφερε. "Φέτος, θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις των συστημάτων Sungur και Hisar A+ και θα συνεχιστούν οι εργασίες για την ανάπτυξη του εγχώριου συστήματος αεράμυνας Siper".

Ο επικεφαλής της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας δήλωσε στις 11 Ιανουαρίου ότι τα συστήματα αεράμυνας S-400 που παραδόθηκαν στην Τουρκία ήταν έτοιμα για ενεργοποίηση.

"Δεν έχουμε παρατηρήσει κανένα άμεσο αποτέλεσμα [από τις κυρώσεις των ΗΠΑ]. Θα δούμε το νέφος από την εφαρμογή του CAATSA [την αντιμετώπιση των αντιπάλων της Αμερικής μέσω του νόμου περί κυρώσεων], αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν σαφείς συνέπειες και θα περιμένουμε", επεσήμανε ο Ντεμίρ.

Να θυμίσουμε ότι η αγορά και δεύτερου συντάγματος S-400 προβλέπεται ως option στη συμφωνία του 2017.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail