«Rampage» και «Spice» από το Ισραήλ και SCALP Naval για τις Belharra αλλάζουν το τοπίο υπέρ της Ελλάδας

Συνεχίζει να κάνει κινήσεις η Πολεμική Αεροπορία και να ενισχύεται στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς την Άγκυρα την ώρα που το… φουντώνει η συζήτηση για τα επόμενα πλοία του ΠΝ.

 Από: newpost.gr

Την περαιτέρω ενίσχυσή της εξετάζει η Πολεμική Αεροπορία με το βλέμμα στο μέλλον καθώς όπως φαίνεται η Ελληνοτουρκικές σχέσεις θα συνεχίζουν να ισορροπούν σε τεντωμένο σχοινί για αρκετό καιρό ακόμα.

Σε αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα εξετάζει τρόπους να αξιοποιήσει την πολύ καλή περίοδο που διανύουν οι Ελληνοϊσραηλινές σχέσης. Γι’ αυτό και η Αθήνα ετοιμάζεται για προσθήκες όπλων από το πλούσιο και σύγχρονο ισραηλινό οπλοστάσιο.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται οι ρουκέτες Rampage και οι συλλογές καθοδήγησης Spice οι οποίες προσαρμόζονται σε βόμβες ελεύθερης πτώσης.

Οι ρουκέτες Rampage EXTRA (Extended Range Artillery) ουσιαστικά αποτελούν όπλα του πυροβολικού τα οποία οι Ισραηλινοί έχουν προσαρμόσει στα μαχητικά τους. Δίνουν τη δυνατότητα βολών ακριβείας ακόμα και σε κινούμενους σε αποστάσεις άνω των 150 χιλιομέτρων με το βεληνεκές να αυξάνεται κατακόρυφα όσο μεγαλώνει το ύψος άφεσης αλλά κυρίως η ταχύτητα του μαχητικού. Και μάλιστα δεν χρειάζεται καμία παρέμβαση στο λογισμικό των F-16.

Ταυτόχρονα, όπως αποκάλυψε η Realnews της Κυριακής, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την αγορά 5 Mobile Radars αξίας 12-15 εκατ. έκαστο. Προσφέρουν και προστασία από βαλλιστικούς πυραύλους και με αυτά κλειδώνουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Τέλος, τα «Israel Radar/Iron Dome» που είναι υπό διαπραγμάτευση υπό τον Πρωθυπουργό θα αποτελέσουν το «κλειδί» του σφραγίσματος του ελληνικού εναέριου χώρου από κάθε απειλή.
Οι Belharra φέρνουν τους SCALP Naval

Την ίδια ώρα στο μέτωπο της ενίσχυσης του Πολεμικού Ναυτικού οι εξελίξεις είναι σημαντικές καθώς οι  Γάλλοι επανήλθαν με νέα πρόταση για την πώληση στην Ελλάδα τεσσάρων ψηφιακών φρεγατών Belhara, δύο από τις οποίες θα έχουν τη Γαλλική διαμόρφωση FDI, ενώ οι υπόλοιπες δύο θα κατασκευαστούν όπως ακριβώς επιθυμεί το Πολεμικό Ναυτικό. Οι Γάλλοι έχουν ανάψει το «πράσινο» φως για παραχώρηση μαζί με τις Belhara και των στρατηγικών όπλων SCALP Naval.

Αυτό που τρέμουν οι Τούρκοι είναι μήπως η Γαλλία προμηθεύσει με το συγκεκριμένο είδος πυραύλων και τους Έλληνες. Οι γαλλικοί πύραυλοι μπορούν να εκτοξευτούν από υποβρύχια, με εμβέλεια 1.000 χλμ αλλά και από πλοία με εμβέλεια άνω των 1.000 χλμ.

Με άλλα λόγια, μία ελληνική Belhara αν εκτoξεύσει έναν πύραυλο θα μπορεί να πλήξει στόχο στην Άγκυρα. Ακόμα ένα ανταγωνιστικό στοιχείο της γαλλικής πρότασης είναι ο ηλεκτρονικός πόλεμος που μπορούν να διεξάγουν οι Belharra.

Mε την ανάπτυξη όλο και περισσότερων τουρκικών drones οι νέες ελληνικές φρεγάτες πρέπει να διαθέτουν μέσα αντιμετώπισής τους και οι Belharra ξεχωρίζουν και σε αυτό το πεδίο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail