Επικίνδυνη εξέλιξη με το Rafale: Η Γαλλία θέλει να το πουλήσει και στην "κολλητή" της Τουρκίας

Freepen.gr - Η Γαλλία εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει μια εναλλακτική λύση στα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 της σοβιετικής εποχής για το μελλοντικό μαχητικό αεροσκάφος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, ανέφερε το opex360 αυτή την εβδομάδα.

Γάλλοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες ανέφεραν επίσης ότι ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν μπορεί να προτείνει στον υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας να ανανεώσει τον τοπικό στόλο μαχητικών αεροσκαφών.

Σύμφωνα με πηγές του γαλλικού Intelligence Online, η πιθανή πώληση μαχητικών Rafale στην Ουκρανία αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα στη συζήτηση κατά τη διάρκεια της επερχόμενης επίσκεψης.

Αναφέρεται ότι η Γαλλία θα προσφέρει να παραδώσει μεταχειρισμένα και νέα μαχητικά αεροσκάφη Rafale για την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία για αντικατάσταση του γηράσκοντος στόλου MiG-29 της χώρας.

Ωστόσο αντιλαμβανόμαστε ότι σε μια τέτοια περίπτωση και με την στρατηγική σχέση Ουκρανίας - Τουρκίας, θα είναι τεράστιο πλήγμα ένα ικανό αεροσκάφος που σύντομα θα αποτελεί asset του ελληνικού οπλοστασίου αποτελώντας άγνωστο Χ όπως τα Mirage για την Τουρκία, να ανοίξει για την Αγκυρα ένα τέτοιο παράθυρο "γνωριμίας" με το γαλλικό μαχητικό!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail