Μυστική στρατιωτική βάση του Ισραήλ αποκαλύφθηκε κατά λάθος σε online χάρτη!

ΑΡ Ρhοtο / Tech. Sgt. Jοcelyn Fοrd
Freepen.gr - Ένας λεπτομερής χάρτης των κέντρων δοκιμών COVID-19 στο Ισραήλ, που δημοσιεύθηκε από την Εθνική Πύλη έκτακτης ανάγκης, είχε προφανώς αποκαλύψει λίγο περισσότερο από ό,τι έπρεπε. Σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz, ο χάρτης περιελάμβανε επίσης πληροφορίες σχετικά με τις ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που το Τελ Αβίβ κανονικά δε "διαφημίζει" (πόσο μάλλον αποκαλύπτει την τοποθεσία τους). 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει ο Τιμ Κόρσο στο sputniknews.com, ο χάρτης έδειξε πού βρίσκονται οι βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας και των Στρατιωτικών Πληροφοριών του Ισραήλ.

Ο χάρτης υποτίθεται ότι ήταν τόσο λεπτομερής ώστε όχι μόνο έδειξε τις τοποθεσίες και τα ονόματα των στρατιωτικών εγκαταστάσεων, αλλά αποκάλυψε ακόμη και το μέγεθος και τα ακριβή όριά τους. Τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν από τους αντιπάλους του Τελ Αβίβ, εάν επιλέξουν να επιτεθούν στη χώρα ή σε μια συγκεκριμένη στρατιωτική εγκατάσταση.

Η απελευθέρωση των πληροφοριών σχετικά με τις στρατιωτικές βάσεις πραγματοποιήθηκε κατά λάθος και τα διαβαθμισμένα δεδομένα από τότε έχουν αφαιρεθεί από τον online χάρτη, ανέφερε εκπρόσωπος IDF στη Haaretz μετά από σχετικό ερώτημα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η "σήμανση" των εγκαταστάσεων IDF στο χάρτη δεν έγινε από τον στρατό, "αλλά αντιγράφηκε από τον υπάρχοντα χάρτη στον [πολιτικό] ιστότοπο". Δεν είναι σαφές, ωστόσο, πόσοι άνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν δει τον χάρτη πριν από τη διόρθωσή του και αν είχαν γίνει κάποιες προβολές των διαβαθμισμένων πληροφοριών. 

Η διαρροή των κανονικά μυστικών δεδομένων έρχεται καθώς η IDF συνεχίζει να καταπολεμά τις εξωτερικές απειλές για τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προέρχονται από τις στρατιωτικές πτέρυγες της Χαμάς και της Χεζμπολάχ σύμφωνα με το Τελ Αβίβ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail