Γερμανοί αστυνομικοί στα ελληνικά αεροδρόμια ελέγχουν τους επιβάτες για Γερμανία

Η είδηση είναι ιδιαιτέρως εξοργιστική. Γερμανοί αστυνομικοί στα ελληνικά αεροδρόμια, σε συνεργασία με την ελληνική αστυνομία, σταμάτησαν πέρσυ 5.200 άτομα και δεν τους επέτρεψαν να αναχωρήσουν για την Γερμανία, ενώ πρόπερσυ τα άτομα αυτά έφτασαν τα 5.800, τα περισσότερα των οποίων ήταν παράτυποι μετανάστες.

Σε λίγο, όπως φαίνεται ,  οι Γερμανικές αρχές θα είναι έτοιμες να  εφαρμόσουν πλήρη σχεδόν κατοχή σε αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς τρένων της χώρας μας για να ελέγχουν οι ίδιες , μέσω  γερμανών αστυνομικών,  την παράτυπη μετανάστευση προς την Γερμανία, αφού δεν έχουν καμμιά εμπιστοσύνη στις ελληνικές αρχές!

Δυστυχώς, την ίδια ώρα η Γερμανία μένει παγερά αδιάφορη για την αθρόα παράτυπη μετανάστευση προς την Ελλάδα από Ασία και Αφρική, έχοντας επιφυλάξει στη χώρα μας ένα ρόλο "αποθήκης ψυχών".

Η Γερμανία όχι μόνον μένει παγερά αδιάφορη στη μεγάλη μεταναστευτική ροή προς τη χώρα μας αλλά και καταγγέλλει την Ελλάδα για παράνομη καταγγέλλει μεταναστών , παράνομη επαναπροώθηση που η ίδια πραγματοποιεί προκλητικότατα με γερμανούς αστυνομικούς στο έδαφός μας και από τα αεροδρόμιά μας με άδεια της ελληνικής κυβέρνησης!

Αλλά δε φταίει μόνο η Γερμανία. Βρίσκει και τα κάνει! Φταίνε οι ελληνικές κυβερνήσεις που επιτρέπουν αυτήν την ιδιόμορφη γερμανική αστυνομική κατοχή στα νευραλγικά σημεία εξόδου της χώρας, λές και οι ελληνικές αστυνομικές αρχές είναι αναξιόπιστες ή άχρηστες και ικανές μόνο να ξυλοφορτώνουν, να ψεκάζουν  και να συλλαμβάνουν αυταρχικά διαδηλωτές!

Από: iskra.gr - Κώστας Αρτινός

+ + +

Διαβάστε και την αναλυτική είδηση σε σχετικό δημοσίευμα της Deutche Welle

Η παρουσία Γερμανών αστυνομικών στις πύλες εξόδου από την Ελλάδα θεωρείται επιτυχημένη και θα επεκταθεί, υποστηρίζει δημοσίευμα της WAZ. Aντιδράσεις για την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας στο Βερολίνο.

Όπως επισημαίνει στην ιστοσελίδα της η Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) «τον προηγούμενο χρόνο η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία, σε συνεργασία με Έλληνες αστυνομικούς, σταμάτησε στα ελληνικά αεροδρόμια περισσότερα από 5.200 άτομα πριν αναχωρήσουν παρανόμως για τη Γερμανία. Σε αυτά περιλαμβάνονται παράτυποι μετανάστες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με τη βοήθεια δικτύων διακινητών. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι αστυνομικοί εντόπισαν πλαστές ταυτότητες ή άτομα που επιχειρούσαν να ταξιδέψουν στη Γερμανία χρησιμοποιώντας ξένα ταξιδιωτικά έγγραφα».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα «το 2019 οι Γερμανοί και οι Έλληνες αστυνομικοί κατέγραψαν 5.800 παράνομες απόπειρες αναχώρησης από την Ελλάδα προς τη Γερμανία. Η μικρή μείωση για το 2020 αποδίδεται από την ομοσπονδιακή αστυνομία στους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί στις πτήσεις λόγω της πανδημίας. Ωστόσο, το 2021 η ομοσπονδιακή αστυνομία θέλει να επεκτείνει τη δράση της στα ελληνικά αεροδρόμια. Αυτή τη στιγμή δραστηριοποιούνται οκτώ αστυνομικοί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ σε αυτούς θα προστεθούν στη διάρκεια της χρονιάς και άλλοι ομοσπονδιακοί αστυνομικοί στα αεροδρόμια της Ρόδου και της Κρήτης. Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή αστυνομία η εγκληματική δράση των διακινητών από την Ελλάδα προς τη Γερμανία με παράνομα έγγραφα παραμένει ένα ‘ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας'».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail